ODTÜ AAT Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
22 Mayıs 2012 00:04:26

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ara:     Gelişmiş Arama
10058 Mesaj 771 Konu Gönderen: 627 Üye
Son üye: ozan1999
* Ana Sayfa Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt
+  ODTÜ AAT Forum
|-+  Gökbilim
| |-+  Gökbilim Sorularınız-Gökbilim Eğitimi-Gökbilim Kaynakları
| | |-+  Astronomi okumak istiyorum.
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 [2] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Astronomi okumak istiyorum.  (Okunma Sayısı 4595 defa)
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

En iyi yol, bildiğin yoldur...

« Yanıtla #20 : 30 Kasım 2011 23:26:10 »

Yok valla, şu aralar herhalde kafasına bir soru takılan birileri yok herhalde fazla forumda. Anlayacağın işler biraz kesat şu aralar... Göz kırpan

"Birincisi, sık sık ve ücretli izinli olarak dışarıdaki bilim merkezlerinde çalışmam ve bu bilimsel alışverişe öğrencilerimi de katmam. İkincisi, Türkiye'mizin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan üst düzeyde bir araştırma yaparak gençliğe zararlı bir örnek olmam."  Feza Gürsey, ODTÜ'den ayrılma gerekçelerini açıklarken...
m.ali
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #21 : 02 Aralık 2011 22:58:18 »

farkındayım zaten türkiyede öyle aman aman astronomi meraklısı gençler yok bizim gibi Gülümseme

istiyenler msnden ulaşabilirler
Tezcan
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #22 : 07 Şubat 2012 21:37:24 »

Kardeşim ben de astronomi okumak istiyordum ama malum fizik   Sırıtan . Anlamadığım tek ders o ve yapamadığım için sevmediğim, sevmediğim için yapamadığım bir ders. Vallahi fizikten anlayanlara imreniyorum. Nasıl anlıyorsunuz yav. Senin büyük ihtimal fiziğin iyi. Benim de fiziğim iyi ama o anlamda değil Kahkaha . Ben daha çok kimya ve biyolojiye meraklıyım. Zaten olmak istediğim meslekte onun hizasında.Veterinerlik tabi. Ama ben astronomiden vazgeçmem. Amatör de olsa devam ettiririm. Sen bu yoldan asla vazgeçme kardeşim. Bu arada ben de 11.sınıftayım.

Zaman en iyi ilaçtır!
Fakat bazen en iyi zehir olabilir.
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #23 : 08 Şubat 2012 12:34:08 »

Kardeşim ben de astronomi okumak istiyordum ama malum fizik   Sırıtan . Anlamadığım tek ders o ve yapamadığım için sevmediğim, sevmediğim için yapamadığım bir ders. Vallahi fizikten anlayanlara imreniyorum. Nasıl anlıyorsunuz yav. Senin büyük ihtimal fiziğin iyi. Benim de fiziğim iyi ama o anlamda değil Kahkaha . Ben daha çok kimya ve biyolojiye meraklıyım. Zaten olmak istediğim meslekte onun hizasında.Veterinerlik tabi. Ama ben astronomiden vazgeçmem. Amatör de olsa devam ettiririm. Sen bu yoldan asla vazgeçme kardeşim. Bu arada ben de 11.sınıftayım.

Aslında fizik çok basit bir ders ama sanırım müfredattan dolayı öğretmenler pek fiziğin deney kısmına pek önem vermiyorlar. Deney yapılırsa inan bana fizik çok eğlenceli bir ders Tezcan.

"Birincisi, sık sık ve ücretli izinli olarak dışarıdaki bilim merkezlerinde çalışmam ve bu bilimsel alışverişe öğrencilerimi de katmam. İkincisi, Türkiye'mizin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan üst düzeyde bir araştırma yaparak gençliğe zararlı bir örnek olmam."  Feza Gürsey, ODTÜ'den ayrılma gerekçelerini açıklarken...
Tezcan
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #24 : 08 Şubat 2012 16:48:22 »

Aynen aklımdan her zaman fizik için geçen şeyleri söylemişsin Kemal Ağabey. Ben de böyle olması gerektiğini düşünüyorum zaten. Fizik de kimya ve biyoloji gibi bir doğa bilimi. Öğretmenler bu dersi çok teorik olarak gösteriyor ve otomatik olarak sadece ben değil ,çoğu öğrenci fizikte hemfikiriz. Kendi adıma konuşayım. Benim bir şeyi tam manasıyla anlayabilmem için onu görmem lazım. Zaten çoğu insan böyledir. Gördüğü bir şeyi öğrenir, ezberlemez. Fizikte soru çözüyoruz. Momentum konusunda mermi, asılı beton bir bloğa çarpıyor, onu 12 cm yükseltiyor. Bize bunu işlemle gösteriyor hoca. Tamam fizikte matematik lazım ama onu bize göstermeleri lazım. Benim şahsi görüşüm bu.

Zaman en iyi ilaçtır!
sedna
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #25 : 08 Şubat 2012 20:46:05 »

Aynen aklımdan her zaman fizik için geçen şeyleri söylemişsin Kemal Ağabey. Ben de böyle olması gerektiğini düşünüyorum zaten. Fizik de kimya ve biyoloji gibi bir doğa bilimi. Öğretmenler bu dersi çok teorik olarak gösteriyor ve otomatik olarak sadece ben değil ,çoğu öğrenci fizikte hemfikiriz. Kendi adıma konuşayım. Benim bir şeyi tam manasıyla anlayabilmem için onu görmem lazım. Zaten çoğu insan böyledir. Gördüğü bir şeyi öğrenir, ezberlemez. Fizikte soru çözüyoruz. Momentum konusunda mermi, asılı beton bir bloğa çarpıyor, onu 12 cm yükseltiyor. Bize bunu işlemle gösteriyor hoca. Tamam fizikte matematik lazım ama onu bize göstermeleri lazım. Benim şahsi görüşüm bu.

Duygularıma tercüman oldun Kahkaha

Proud to be a GRYFFİNDOR!
gerisayımbaşlasın-TEMMUZ2011
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #26 : 08 Şubat 2012 23:36:30 »

Aslında o kadar eğlenceli bir ders ki fizik. Kimya ya da biyoloji gibi de değil, fizik derslerinden görmüş olduğunuz konuları günlük hayatta da görebilirsiniz.

Mesela momentum konusunu en iyi momentum toplarından anlarsınız. Bir topu bırakırsanız diğer taraftanda bir top hareket eder. İki top bırakırsanız diğer taraftan iki tane top harekete geçer. Bu diğer taraftan harekete geçen toplar, belli bir yükseklikten sonra geri kalan toplara çarpar ve sizin başta hareket ettirmiş olduğunuz topları harekete geçirir. Eğer sürtünmesiz bir ortamda bulunursanız bu hareket sonsuza kadar sürer. Ayrıntılı bilgi için buraya bakabilirsiniz. Eğer konu hakkında daha fazla bilgi isterseniz de başka bir konu açarak bilgi de verebilirim.

Keşke size bunları gösterseler...  Kararsız

Nükleer Kedi
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #27 : 10 Şubat 2012 01:43:30 »

Benim lisede matematiğim hep 1'di, fiziğim de hep 3'tü ama şimdi fizik okuyorum Kahkaha Gözün korkmasın Tezcan, okumak istediğini oku Gülümseme

andromeda-senem
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #28 : 10 Şubat 2012 14:55:24 »

Tezcan ben de meslek lisesi bilgisayar bölümünden mezun oldum ve bizim hiç fizik dersimiz olmadı Üzgün (Lise 1 deki 2 saatlik ders hariç) Ama üniversitede statik, dinamik, akışkanlar mekaniği, elektronik, elektroteknik, elektrik, genel fizik, elektrik makinaları, ve ağırlıklı olarak malzeme bilimleri ile ilgili birkaç fizik dersi de gördüm. Bu dersler ağır olmasına rağmen çok severek ve başaracağımı hedefleyerek girdim sınavlara . Hepsinden de çok iyi notlarla geçtim Gülümseme Bak şimdi astronomi ve uzay bilimlerinde yüksek lisans yapıyorum ve buradaki dersler inan daha verimli ve anlaşılır oldu benim için Gülümseme yani daha kolay geldi diyebilirim Gülümseme merak etme Raşid'in dediği gibi sen iste yeterki Gülümseme

"Dünyada her şey için, uygarlık için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir, ilim ve fennin dışında yol gösterici aramak dalgınlıktır, bilgisizliktir, doğru yoldan sapmaktır!" M. Kemal ATATÜRK
"İLİM TERCÜME İLE OLMAZ TETKİKLE OLUR!" M. Kemal ATATÜRK
Tezcan
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #29 : 11 Şubat 2012 14:29:26 »

Vallahi Raşid ağabey helal olsun Kahkaha . Ben fizikten hiç 4 alamadım, 1 de almadım çok şükür. Matematik iyidir benim. Ayrıca kimya ve biyolojiyi yavana atmayalım Kemal Ağabey. Onlarda doğada görülen bilimler. Şöyle bir şey var tabi ki onlar genel de çok küçük parçalarda . Ve Senem Abla. En iyisi sen de olmuş. Görmediğin için nefret etmemişsindir. Bak ben görüyorum ve sevmiyorum. Ayrıca biz okulda fiziği görmüş olmak için görüyoruz. Yani YGS-LYS için. Hayatımda şahsen kullanmıyorum ve dikkat etmiyorum. Evet bazı konular ilginç gelir ve araştırırım. Fiziğe hiç çalışmam. Sınavdan 1 gün önce öyle bir bakarım girerim. Çünkü pek bir şey bilmediğimden çalışma duygusu yok. Onun yerine matemaitk çalışıyorum  Sırıtan .  Bu öğrencilere çok yükleniyorlar yav. Benim meslek görüşümü değiştirdiniz. Ben Milli Eğitim Bakanı olacağım. Ben gördüm bu zulümü onlar görmesin.  Sırıtan . Ciddi konuşmak gerekirse haklısınız. Biraz teorik olmaktan çıkıp görselliğe dönüştürülse bu fizik ne güzel olur. Ayrıca bizim hoca da iş yok yahu. Soru götürüyorum adam daha çözemiyor.

Zaman en iyi ilaçtır!
Sayfa: 1 [2] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.155 Saniyede 101 Sorgu ile Oluşturuldu