mhackn
Forum Üyesi
|
 |
« : 18 Eylül 2008 22:38:43 » |
|
Merhaba arkadaşlar. Ben lise2 sayısal öğrencisiyim. Astronomiye olan bir merakım var. Hatta astronomi okumak için sayısalı seçtim. Öss puanlarını falanda araştırdım, fazla yüksek bir puan istemiyor. Bu bölümü bitirdiğim zaman iş bulma imkanlarım ne yönde olur. Tanıtım ve yönlendirme öğretmenimize sordum marmara üniversitesinden mezun olup Nasa'da iş bulabilirsin dedi. Ancak araştırmama göre marmara üniversitesinde bu bölüm yok. İstanbul, Ege ve Ankara üniversitelerinde varmış. Şimdilik kafamda İstanbul üniversitesi var. Ancak Nasa'ya gitme şansım varmı, bunun için neler yapmak gerekiyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gökhan
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #1 : 09 Ekim 2008 00:51:12 » |
|
Merhaba , bence bilim adamı olarak gitme NASA'ya , mühendis olarak gidersen iş bulma şansın daha yüksek. Bir diğeride elini kolunu sallayarak nasaya gidemezsin dostum.... Birincisi ana dilin gibi ingilizce bileceksin , bu yüzden ingilizce eğitim veren bir üniversite seçmelisin.Bu üniversiteyi çok iyi bir derece ile bitirdikten sonra Amerika da bir üniversiteye kabul edilmelisin.Doktora için.Hem doktora yapıp hemde aynı anda nasaya başvurmalısın çalışmak istediğine dair ya da NASA'ya bağlı bir enstitüde master yapmalısın.Ben ODTÜ havacılık ve Uzay'da öğrenciyim bizim bölümde bile sadece bir hocamız var NASA da çalışmış.Pardon 2 hoca sanırım .....evet düzelteyim iki hoca var nasa ile geçmişi olan.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nükleer Kedi
|
 |
« Yanıtla #2 : 18 Ekim 2008 15:19:25 » |
|
Astronomi ve Uzay Bilimleri'nden mezun olduktan sonra iş bulman zor fakat bu sana bağlı bir şey. Eğer bölümü yüksek ortalamayla bitirirsen yurt içi ve yurt dışı iş bulman kolay olur. Ayrıca astronomi ve uzay bilimleri dışında bazı üniversitelerin Fizik bölümleri de astrofizik dalında eğitim vermektedirler. Bunlardan birisi de Orta-Doğu Teknik Üniversitesi'dir. Bölüm ingilizce eğitim vermektedir. Astronomi ve uzay bilimleri bölümleri bildiğim kadarıyla Türkçe eğitim vermektedir. İngilizce eğitim veren bir üniversiteyi bitirdikten sonra iyi bir İngilizceye sahip olacaksın ancak ana-dilin Türkçe'yi de belli bir ölçüde kaybetmiş olacaksın. Nitekim terimlerin çoğunun Türkçe'sini öğrenemeyeceksin. Fakat Türkçe eğitim veren bir üniversiteden mezun olduktan sonra terimlerin İngilizce'sini öğrenmen fazla vaktini almayacaktır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Melis
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #3 : 21 Mart 2009 17:20:20 » |
|
Merhaba,benim adım Melis henüz 12 yaşındayım astronomi okumak istiyorum.6'ncı sınıfa gidiyorum ama henüz astronomi ile ilgili hiç birşey bilmiyorum bana yardımcı olurmusunuz acaba ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member

En iyi yol, bildiğin yoldur...
|
 |
« Yanıtla #4 : 21 Mart 2009 17:30:53 » |
|
Tabii ki yardımcı oluruz.  İlk başta temel astronomi bilgilerini öğrenirsen senin için iyi olur. Yani fazla detaya inme ilk başta. Sonra da detayları öğrenirsin. Muhtemelen bu forumu bildiğine göre www.gokyuzu.org 'u da biliyorsundur. Orada bazı temel bilgileri (yıldız, gezegen falan) öğrenebilirsin. (Gökyüzünde neler var kısmından mesela) Eğer aklına takılan bir şey olursa forumda sormaktan çekinme lütfen. Şimdiden kolay gelsin. 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 21 Mart 2009 17:38:05 Gönderen: Kemal »
|
|
"Birincisi, sık sık ve ücretli izinli olarak dışarıdaki bilim merkezlerinde çalışmam ve bu bilimsel alışverişe öğrencilerimi de katmam. İkincisi, Türkiye'mizin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan üst düzeyde bir araştırma yaparak gençliğe zararlı bir örnek olmam." Feza Gürsey, ODTÜ'den ayrılma gerekçelerini açıklarken...
|
|
|
Melis
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #5 : 21 Mart 2009 17:40:29 » |
|
Çok teşekkür ederim bazı arkadaşlarım benimle dalga geçiyor NASA'da çalışmak istediğimi söyleyince,bencede bu bir hayal ama neden gerçek olmasın  
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member

|
 |
« Yanıtla #6 : 21 Mart 2009 17:43:44 » |
|
Ne yazık ki bu tip şeyler ülkemizde biraz fazla hayal ürünü gibi görünüyor. Ama sen gene de yılma. NASA'da çalışan Türk bilimadamları var. Neden sen de gelecek de çalışamayasın NASA'da???
|
|
|
|
|
|
"Birincisi, sık sık ve ücretli izinli olarak dışarıdaki bilim merkezlerinde çalışmam ve bu bilimsel alışverişe öğrencilerimi de katmam. İkincisi, Türkiye'mizin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan üst düzeyde bir araştırma yaparak gençliğe zararlı bir örnek olmam." Feza Gürsey, ODTÜ'den ayrılma gerekçelerini açıklarken...
|
|
|
Melis
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #7 : 21 Mart 2009 17:48:51 » |
|
Teşekkür ederim desteğiniz için.İnşallah...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member

|
 |
« Yanıtla #8 : 21 Mart 2009 18:14:14 » |
|
Ne demek?! Dediğim gibi aklına herhangi bir şey takılırsa sor. Cevabını mutlaka birisi biliyordur nasılsa. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Melis
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #9 : 21 Mart 2009 18:39:53 » |
|
Ya ama o stellarium denilen programda yerimi nasıl bulucam yardım edermisiniz ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member

|
 |
« Yanıtla #10 : 21 Mart 2009 18:54:15 » |
|
Doğrusu ben stellarium'u kullanmadığım için nasıl İstanbul'u seçeceğini bilmiyorum ama sanırsam İstanbul'un koordinatlarını girebileceğin bir yer vardır herhalde. İstanbul için 40 58' 22'' N 28 52' 55'' E i deneyebilirsin. Bu koordinat tam olarak senin durduğun yeri göstermez ama gene de senin için şimdilik yeterli olur.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 21 Mart 2009 19:40:14 Gönderen: Kemal »
|
|
|
|
|
sinan cate
Topluluk Üyesi
Forum Üyesi

|
 |
« Yanıtla #11 : 21 Mart 2009 21:20:20 » |
|
Ya ama o stellarium denilen programda yerimi nasil bulucam yardim edermisiniz ?  Stellarium'a girince F6 ya bas. Cikan pencerede Istanbul'u ara ve sec. Daha sonra ayni pencerenin sol alt kosesindeki "use as default" kutucugunu isaretle. bu kadar 
|
|
|
|
|
|
Astronomers Do It in the Dark
|
|
|
andromeda-senem
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #12 : 21 Mart 2009 23:13:04 » |
|
Stellarium programını açtığında altta solda küçük bir menü göreceksin orda "yapılandırma" penceresinden "konum" yazan yere tıkla harita üzerinden ülkemizi ve bulunduğun şehri seç. farenin tekerlek tuşuyla yakınlaşıp uzaklaşabilirsin. kaydet ve artık pencereden dışarısı gözünün önünde olacaktır.  Bu arada sakın hayallerinden vazgeçme... Geleceğimizin gururu sen ve senin gibi bilime hevesi olan parlak beyinler olacaktır.  Belki öyle bir zaman gelecekki senin gibi düşünen arkadaşlarınla NASA'dan daha iyi ve gelişmiş bir merkezin temellerini sen atacaksın... Hayatın boyunca başarılar dilerim küçük kardeşim 
|
|
|
|
|
|
"Dünyada her şey için, uygarlık için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir, ilim ve fennin dışında yol gösterici aramak dalgınlıktır, bilgisizliktir, doğru yoldan sapmaktır!" M. Kemal ATATÜRK "İLİM TERCÜME İLE OLMAZ TETKİKLE OLUR!" M. Kemal ATATÜRK
|
|
|
Melis
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #13 : 24 Mart 2009 19:20:50 » |
|
Çok teşekkür ederim..şuanda derslerim çok iyi inşallah ilerdede böyle olur. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tezcan
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #14 : 21 Nisan 2009 20:06:23 » |
|
Ben bu programı yükledim.Çok güzel hep giriyorum.Yalnız World Wide Telescope'yi pek anlayamadım.İnternete doğrudan mı bağlanıyor yoksa kendin mi bağlayacaksın.Bir de ASCOM diye bişi var.O nedir? 
|
|
|
|
|
|
Zaman en iyi ilaçtır! Fakat bazen en iyi zehir olabilir.
|
|
|
andromeda-senem
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #15 : 21 Nisan 2009 21:21:33 » |
|
World Wide Telescope (WWT) denilen program aslında Stellarium'dan daha geniş kapsamlı ve daha ayrıntılı, kısaca daha bilgilendiricidir. Ama Stellarium'da Dünya'nın herhangi bir yerinde yüzeyden uzaya bakarken WWT' ta uzayın derinliklerinde yolculuğa başlıyorsun. Yukarı solda Collections kısmından istediğin alanda uzayı seyredebiliyorsun. Kendisi internet bağlantısını kendi yapıyor senin uğraşmana gerek yok. Tadını çıkar.  ASCOM'un bilgisayar şirketi olduğunu biliyordum ama fazla bir bilgim yok o konuda...
|
|
|
|
|
|
"Dünyada her şey için, uygarlık için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir, ilim ve fennin dışında yol gösterici aramak dalgınlıktır, bilgisizliktir, doğru yoldan sapmaktır!" M. Kemal ATATÜRK "İLİM TERCÜME İLE OLMAZ TETKİKLE OLUR!" M. Kemal ATATÜRK
|
|
|
m.ali
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #16 : 27 Kasım 2011 21:19:39 » |
|
arkadaşlar benim şu hayatta istediğim en büyük şey,bi astronom olmak bu benim en büyük tutkum amacım illakide nasa'da çalışmak değil elbette türkiyedede ilgili yerler vardır mutlaka bilimle ve astronomiyle uğraşmak benim için büyük zevk ama ne yazıkki derslerim şuan için pek parlak gözükmüyor ama ben kendime güveniyorum çalışıp başarıcağım ödtü de okuyorum demiştiniz ne büyük şeref önünüzde eğliyorum, keşke yerinizde olabilsem keşke,
bu arada kendimi tanıtayım; adım:muharrem ali soyadım:demirnacak yaşım:14 8. sınıf öğrencisiyim. manisada yaşıyorum
|
|
|
|
|
|
istiyenler msnden ulaşabilirler
|
|
|
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member

|
 |
« Yanıtla #17 : 28 Kasım 2011 00:17:45 » |
|
Aslında NASA'da çalışmak bir hayal değil Muharrem Ali. Ama illa Türkiye diyorsan amacın Türkiye'deki astronomi bölümü olan bir üniversiteye gidip akademisyen olmak olmalı. Şu ana kadar derslerin çok parlak olmamış olabilir, ama bu senin hayallerini gerçekleştirmene de engel değil şu anda. Bundan böyle daha sıkı çalışırsın üniversite sınavında da istediğin üniversiteye gidersin. ODTÜ'ye gelmek de o kadar mucizevi bir şey değil, yapman gereken tek şey derslere gereken önemi göstermek. O zaman devamı gelecektir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m.ali
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #18 : 28 Kasım 2011 13:12:02 » |
|
çok haklısın bunun önemini biliyorum ve derslerime asılacağım zaten berbat değil sadece mükemmel değil ama düzelteceğime inanıyorum, 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m.ali
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #19 : 30 Kasım 2011 21:57:05 » |
|
arkadaşlar hepinizin bi başlık altında toplanıp sohbet ettiği bi yer yokmu hepiniz kesin 200 yorum yapmışsınızda bi yerde sabit takılıyorsanız lütfen sölyleyin 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|