ODTÜ AAT Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
21 Mayıs 2012 23:57:26

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ara:     Gelişmiş Arama
10058 Mesaj 771 Konu Gönderen: 627 Üye
Son üye: ozan1999
* Ana Sayfa Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt
+  ODTÜ AAT Forum
|-+  Gökbilim
| |-+  Güncel Haberler-Duyurular-Etkinlikler
| | |-+  ESO Türkiye
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: ESO Türkiye  (Okunma Sayısı 716 defa)
Nükleer Kedi
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 01 Ekim 2011 23:02:21 »

Türkiye'nin Avrupa Güney Gözlemevi'ne* katılma sürecini hızlandıracak oluşum.

http://esoturkiye.org
http://www.facebook.com/esoturkiye

*Avrupa Güney Gözlemevi ESO, Avrupa’daki en önemli hükümetlerarası gökbilim kuruluşudur ve dünyanın en üretken gökbilim gözlemevidir. 15 ülke tarafından desteklenmektedir: Avusturya, Belçika, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Finlandiya, Almanya, İtalya, Hollanda, Portekiz, İspanya, İsveç, İsviçre ve İngiltere. Tasarıma, inşaya ve önemli bilimsel keşiflere olanak sağlayan güçlü yer tabanlı gözlem faaliyetlerine odaklanan iddialı bir program yürütmektedir. ESO ayrıca gökbilim araştırmalarında teşvik edici ve düzenleyici bir dayanışma konusunda öncü bir rol oynamaktadır. ESO Şili’nin Atacama Çölü bölgesinde benzeri olmayan üç adet birinci sınıf gözlem yerleşkesi işletmektedir: La Silla, Paranal ve Chajnantor. ESO Paranal’da dünyanın en gelişmiş optik gökbilim gözlemevi olan Çok Büyük Teleskop’u (Very Large Telescope), ve iki tarama teleskopu işletmektedir. Kırmızı ötesi gözlem teleskopu VISTA dünyanın en büyük tarama teleskopudur ve VLT tarama teleskopu (VST) ise sadece görünür ışıkta gökyüzünü taramak için tasarlanan dünyanın en büyük teleskopudur. ESO varolan en büyük gökbilim projesi ve devrimsel gökbilim teleskopu ALMA’nın Avrupalı ortağıdır. ESO şu anda “gökyüzünü izleyen dünyanın en büyük gözü” olacak 40-metre sınıfında Avrupa Aşırı Büyük optik/yakın kırmızı ötesi Teleskopu, E-ELT’yi inşa etmeyi planlamaktadır.

Seda
Yönetici
Forum Üyesi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 03 Ekim 2011 16:21:07 »

Vatana millete hayırlı uğurlu olsun  Kahkaha

Üyelikle birlikte, içinde Türklerin de bulunduğu ekiplerin önemli çalışmalar yapmasını dört gözle bekliyorum!  Göz kırpan
samanyolu_enes
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 09 Ekim 2011 20:19:48 »

;Dbelki bizde calışırız Sırıtan

ey uzaydaki canlılar sesime cevap verini!
andromeda-senem
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 11 Ekim 2011 23:18:59 »

Çalışırız çalışırız Gülümseme

"Dünyada her şey için, uygarlık için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir, ilim ve fennin dışında yol gösterici aramak dalgınlıktır, bilgisizliktir, doğru yoldan sapmaktır!" M. Kemal ATATÜRK
"İLİM TERCÜME İLE OLMAZ TETKİKLE OLUR!" M. Kemal ATATÜRK
m.ali
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 22 Aralık 2011 00:07:41 »

türkiye isterse bir çok ülkeyi geride bırakacağını biliyorum ve bence diğer ülkelerlede ortak bie proje yürütmeli türkiye astronomide biraz etkisiz konumda ama ben bununda yakın zamanda ülkemizin bilinçllenip bi faaliyette bulunacağını biliyorum  Masum  Göz kırpan

istiyenler msnden ulaşabilirler
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.2 Saniyede 71 Sorgu ile Oluşturuldu