sedna
Forum Üyesi
|
 |
« : 28 Aralık 2010 17:01:50 » |
|
Özellikle 20. yüzyılın ortalarından itibaren sıklıkla karşılaştığımız UFO olaylarının artık gözardı edilemeyeceğini savunanların sayısı gün geçtikçe artarken, bu konuda ortalığı çok karıştıran bir iddia gündeme oturdu. Rus Pravda gazetesinin haberine göre, SETI (Dünya Dışı Akıllı Yaşam Arama) adlı organizasyonun yayınladığı rapora göre, gezegenimize yaklaşmakta olan üç devasa uzay gemisi bulunuyor. En büyüklerinin 240 kilometre genişliğinde olduğu vurgulanan gemilerin şu anda Plüton'un yörüngesinin dışında olduğu söyleniyor. SETI'de yer alan araştırmacılar, Alaska'daki HAARP araştırma sistemi ile farkedildiği açıklanan objelerin, dünya dışı uzay gemileri olduğundan eminler. Gemilerin, Mars'ın yörüngesine ulaşmasıyla normal teleskoplarla izlenebilmelerinin de mümkün olduğunu söyleyen araştırmacılar, gemilerin 2012 yılı Aralık ayında Dünya'ya ulaşacağını iddia ediyorlar. Bu tarihin, dünyanın sonunu ilan ettiği öne sürülen Maya takviminin son günü olan 21 Aralık 2012 ile örtüşmesi de komplo teorilerini güçlendiriyor. Kimileri dünyayı hedef alan üç uzay gemisinin 2012 yılında insanoğluna "saldıracağından" eminken, astronomlar SETI araştırmacılarının "istekleriyle", "gerçeği" birbirine karıştırdığını düşünüyorlar. Astronomlar, SETI'nin uzayı gözlemleme projesinin elli yıldır bir sonuca ulaşamadığına dikkat çekiyorlar.
Kaynak:Milliyet
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 28 Aralık 2010 17:03:45 Gönderen: sedna »
|
|
Proud to be a GRYFFİNDOR! gerisayımbaşlasın-TEMMUZ2011
|
|
|
ayfer
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #1 : 28 Aralık 2010 20:04:15 » |
|
Bu haberi okuyunca, bizimkilerin asparagası sandım.Asıl haber kaynağı Pravda'nın sitesinde haberi kontrol ettim.Evet böyle bir yazı var.Milliyet Pravda'nın yalancısı. Böyle haberlerde uzaylı uzmanı arkadaşımız Gökhan'ı çok arıyorum. 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 28 Aralık 2010 23:10:56 Gönderen: ayfer »
|
|
|
|
|
sedna
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #2 : 29 Aralık 2010 20:23:48 » |
|
Hiç yorum yok mu? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çaylak Astro
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #3 : 29 Aralık 2010 23:23:44 » |
|
Benim yorumum """ODTÜ' nün Astronomi Forumu"""' nda ( Tırnak içinde yazdığım bölüm benim gibi basit bir amatör astronomun zihninde saygı uyandırıyor) bu gibi haberler """bence""" paylaşılmamalı. Bu forumun daha iyi yerlere gelmesini, bilimsel dilin hakim olmasını arzu ediyorsanız -yine vurguluyorum benim şahsi düşüncemdir- bu gibi safsata haberleri forumunuzda paylaşmayın. Buraya hocalarınızın, bu işte isim yapmış bilim insanlarının çekinmeden gelmesini eğer istiyorsanız bu tarz tamamen atmasyon haberlere yer vermeyin. Burası ODTÜ AAT. Sirius UFO Uzay Bilimleri (!) merkezi değil.
Syg.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nükleer Kedi
|
 |
« Yanıtla #4 : 30 Aralık 2010 00:03:29 » |
|
Haberin yalan olduğu açık. HAARP ve UFO iki muhteşem spekülasyon. Bu haberde de ikisini birleştirmek istemişler ancak HAARP iyonosfer ile ilgili çalışma yapıyor, bunu nasıl saptayabilir ki? Dünyadışı radar ölçümleri için kullanılabiliyor ancak o kadar uzak mesafeler için radar ölçümleri yapmak şu an için mümkün değil sanırım. http://tr.wikipedia.org/wiki/HAARP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ayfer
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #5 : 30 Aralık 2010 00:53:38 » |
|
Benim yorumum """ODTÜ' nün Astronomi Forumu"""' nda ( Tırnak içinde yazdığım bölüm benim gibi basit bir amatör astronomun zihninde saygı uyandırıyor) bu gibi haberler """bence""" paylaşılmamalı. Bu forumun daha iyi yerlere gelmesini, bilimsel dilin hakim olmasını arzu ediyorsanız -yine vurguluyorum benim şahsi düşüncemdir- bu gibi safsata haberleri forumunuzda paylaşmayın. Buraya hocalarınızın, bu işte isim yapmış bilim insanlarının çekinmeden gelmesini eğer istiyorsanız bu tarz tamamen atmasyon haberlere yer vermeyin. Burası ODTÜ AAT. Sirius UFO Uzay Bilimleri (!) merkezi değil.
Syg.
Burak,bu forumda yaş aralığı çok farklı üyeler var.Böyle konular çocukların ilgisini çekiyor .Muhammed ne güzel cevap vermiş yalan olduğuna dair. :)Sorulmasaydı öğrenilmeyecek, çocuklar 2012'de uzaylı gemilerini bekleyecekti.Hep bilimsel değeri olan sorular yönetilecekse, bu foruma yaş limiti konsun ya da lüzumsuz bilgiye neden oluyor diye 'dünya dışı yaşam'konu başlığı kapatılsın o zaman  Bu da yöneticilerin bileceği bir iş. 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2010 09:35:41 Gönderen: ayfer »
|
|
|
|
|
sedna
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #6 : 30 Aralık 2010 07:43:23 » |
|
Syg.
Pardon,özür dilerim  Hep fizik tartışırız  Muhammed abi teşekkür ederim bu arada,arkadaşlarım merak ediyodu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nihat celik
|
 |
« Yanıtla #7 : 30 Aralık 2010 17:30:08 » |
|
Öncelikle bu başlık forumla ilgili görüş ve önerilerin yansıtıldığı bir başlık değil. Varsa bir tavsiyeniz yahut eleştiriniz onun için forumda ayrıca 2 başlık var zaten. Lütfen bu tip görüşlerinizi orda belirtiniz. İlgili haber de tam da bu başlığa uygun bir haber.
Ayrıca ufo ve ufoyla ilgili haberlerin safsata olduğunu öne sürmek için buna dair kanıtlarınız olmalıdır. "Benim görüşüm budur" deyip işin içinden çıkacaksanız bukadar sert yorumlar yapmamalısınız. Ben de astronomiyle ilgileniyorum aynı zamanda ufolara inanıyorum. Bunda bir tezat da görmüyorum.Her şey bir yana ufolar gerçekte var olsun ya da olmasın insanların astronomiye ilgisini artırdığı için bu tarz haberlere ayrıca teşekkür bile etmeliyiz.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2010 17:32:05 Gönderen: nihat celik »
|
|
|
|
|
sedna
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #8 : 30 Aralık 2010 17:50:38 » |
|
Öncelikle bu başlık forumla ilgili görüş ve önerilerin yansıtıldığı bir başlık değil. Varsa bir tavsiyeniz yahut eleştiriniz onun için forumda ayrıca 2 başlık var zaten. Lütfen bu tip görüşlerinizi orda belirtiniz. İlgili haber de tam da bu başlığa uygun bir haber.
Ayrıca ufo ve ufoyla ilgili haberlerin safsata olduğunu öne sürmek için buna dair kanıtlarınız olmalıdır. "Benim görüşüm budur" deyip işin içinden çıkacaksanız bukadar sert yorumlar yapmamalısınız. Ben de astronomiyle ilgileniyorum aynı zamanda ufolara inanıyorum. Bunda bir tezat da görmüyorum.Her şey bir yana ufolar gerçekte var olsun ya da olmasın insanların astronomiye ilgisini artırdığı için bu tarz haberlere ayrıca teşekkür bile etmeliyiz.
Teşekkür ederim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çaylak Astro
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #9 : 30 Aralık 2010 20:21:08 » |
|
Arkadaslar cok ozur dilerim hata benim. Ben burayi gozumde fazla abartmisim anlasilan. Siz bu kafayla yola devam edin. Odtunun astronomi forumunda seviye buysa vay memleketimin astronomi geleceginin haline. Forum isine yeni girmedim, gokbilim.com dan taniyan beni tanir.
Yonetici arkadaslarimdan rica ediyorum uyeligimi silsinler. Burada yeni birseyler ogrenirim diye uye oldum ama yanilmisim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nükleer Kedi
|
 |
« Yanıtla #10 : 30 Aralık 2010 20:27:02 » |
|
Konu nereden nereye 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seda
Yönetici
Forum Üyesi

|
 |
« Yanıtla #11 : 30 Aralık 2010 21:19:20 » |
|
Hakikaten nereden nereye....
Her şeyin konuşulup tartışıldığı, bilimle bir sonuca varılan bir forum, bunun neresi yanlış...
Aksine, insanların konuşmasını engellediğimiz, bir şeyleri dayatmaya çalıştığımız için çok şey kaybediyoruz... Sonra bilim niye gelişmiyor diye de hayıflanıyoruz....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member

En iyi yol, bildiğin yoldur...
|
 |
« Yanıtla #12 : 30 Aralık 2010 21:25:33 » |
|
Merhaba Burak Bey,
Üyeliğinizi sildiğinize göre bu iletiyi görmeniz zor olacaktır ama ben gene de cevap vereceğim. Burası her ne kadar ODTÜ Amatör Astronomi Topluluğu'nun forumu olsa da dışarıdan soru soran her kişiye kapımız açıktır. Eğer bu forumda 'Dünya Dışı Yaşam' diye bir bölüm varsa elbette bu konuda çeşitli bilgiler paylaşılacaktır. Bunda ters olan durum ne ben onu anlamadım. Ben uzaylıların 2012'de Dünya'ya saldıracaklarını falan hiç zannetmiyorum ama gene de bu konuya saygı duyuyorum ve bu bilgiyi paylaşana da teşekkür ediyorum. (Sağol Doğa) ODTÜ'nün astronomi forumu olmamız insanlara zorla bir şeyleri kabul ettireceğimiz anlamına gelmeyeceğini de ayrıca belirtiyorum.
ODTÜ Amatör Astronomi Topluluğu, adı üstünde amatör olarak astronomi ile ilgilenen Türkiye'deki bir azınlıktır. Seviyesi de zaten ortadadır. Bu yüzden yanlışlıkla yazdığınızı düşündüğüm seviye konusunu tartışmak dahi istemiyorum.
Şunu unutmamak gerekir ki bir konuyu daha iyi bilmek o konuyu daha az bilenleri aşağılamayı asla gerektirmez.
İyi akşamlar...
|
|
|
|
|
|
"Birincisi, sık sık ve ücretli izinli olarak dışarıdaki bilim merkezlerinde çalışmam ve bu bilimsel alışverişe öğrencilerimi de katmam. İkincisi, Türkiye'mizin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan üst düzeyde bir araştırma yaparak gençliğe zararlı bir örnek olmam." Feza Gürsey, ODTÜ'den ayrılma gerekçelerini açıklarken...
|
|
|
ayfer
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #13 : 30 Aralık 2010 22:10:41 » |
|
Burak bundan sonra gelişmeleri 'Ziyaretçi'olarak takip edecek. 1 yılı aşkın bir süredir bu forumun üyesiyim.Öncesinde yıldızların güneş olduğu bile bilmeyen ben,bu forum sayesinde,çoğu fizik kitabını anlar,tartışır hale geldim.Neyin doğru neyin yanlış olduğunu ancak sorarsak öğreniriz.Senin safsata olarak nitelendirdiğin soruları Sirius Ufo'ya değil,en güvenilir adres ODTÜ AAT'a soruyoruz.Gaf'ta sırf ismin yanlış yazıldı diye kızıp mesaj göndereceğine,merak edip forum sayfalarını okusaydın eminim ki çok şey öğrenirdin. :)Geçen gece bu bir yılın muhasabesini yaptım.Düşünsel anlamda beni geliştiren herkese,Kemal'e,Muhammed'e,İlker'e,ilk sorumu yanıtlayan Hasan Başar'a,mesajdan alıntı yapmayı öğreten Sedat Canlı'ya  ,Senem'e,Seda'ya,Seco'ya, odasının kapılarını açan Nihat'a çok teşekkür ederim.Hepinizi sevgiyle kucaklarım. İyi yıllar  ,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
seco
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #14 : 31 Aralık 2010 00:29:04 » |
|
ODTÜ, herkesin herkese ögretecek bişeylerinin olduğu okuldur. Yolu ODTÜ'ye ugramış herhangi bir insandan, Temizlik görvlisinden, Rektöre kadar herkese "hocam" diye hitabedilir. ODTÜ AAT de bu kültürün bir parçası olarak ne Doğa'yı ne Burak'ı daha "basit" görmemelidir. Bence Doğa'nın paylaşımları da, dünyanın kabul ettiği Tunç'un paylaşımları da aynı değerdedir. Eger Astronomi konulu bir haber ulusal gazetlerde yer buluyorsa, burada da paylaşılmalı ve gerekiyorsa bilimsel olarak irdelenmeli ki bu forumu takip edenler bu konuda doğruyu ogrenebilsinler. Ben de Burak'ın dediklerine temelde katılıyorum. Dedikleri yüzünden Burak'ı linç etmenin haksızık olduğunu düşünüyorum. Tabi ki deyiş biçimini eleştirenlere ben de katılıyorum. Umarım herseye ragmen Burak tekrar aramıza katılır. Çünkü Burak'ın kendi deyimiyle 'basit' degil, kıymetli bir astronom oldugunu dusunuyorum. Ve sedna'nın ona ogretecegi seyler olduguna inanıyorum. Doğa'nın ve Ayfer'in seco'ya (Seçkin) ogrettigi ve ogretecegi seyler olduguna inanıyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nükleer Kedi
|
 |
« Yanıtla #15 : 31 Aralık 2010 01:25:39 » |
|
Aslında biz Astroloji topluluğuyuz, siz astronomi zannediyorsunuz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
seco
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #16 : 31 Aralık 2010 01:31:48 » |
|
2011'de beni ne bekliyor rasid.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nükleer Kedi
|
 |
« Yanıtla #17 : 31 Aralık 2010 03:23:43 » |
|
Şimdi 4 Ocak'taki Güneş Tutulmasını işinizi olumsuz etkileyebilir. Hava açık olursa işi bırakıp Güneş'e bakmaya koyulcaksınız, bu da işinizi oldukça kötü etkileyecek ancak kapalı olursa durum o kadar da kötü olmayabilir fakat bu da birazcık moralinizi bozabilir 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Armağan
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #18 : 01 Ocak 2011 15:30:14 » |
|
250 kmlik uzay gemisi? Pek inandırıcı değil bence  Not: Herkesin farklı görüşleri vardır, farklı görüşlere de saygı göstermek gerekir. Özetle, Doğa canını sıkma 
|
|
|
|
|
|
"Acem seferinden vazgeçtik ve beruda başkaldıran düşmanın kaydın görmeye geldik. Efendine söyle, Merci-Dâbık'ta karşıma çıksın!" Yavuz Sultan Selim Memlük elçisini ülkesine geri gönderirken...
|
|
|
andromeda-senem
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #19 : 02 Ocak 2011 16:28:10 » |
|
Aslında biz Astroloji topluluğuyuz, siz astronomi zannediyorsunuz  bu çok büyük bir hata olmuş !! Bu arada HAARP' ın açıkladığı şeyler basite indirgenecek şeyler değildir aslında ama haberin HAARP' la ne alakası var anlamadım. Hani HAARP hava olaylarını kontrol ediyor dense daha çok inanırdım ama... 
|
|
|
|
|
|
"Dünyada her şey için, uygarlık için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir, ilim ve fennin dışında yol gösterici aramak dalgınlıktır, bilgisizliktir, doğru yoldan sapmaktır!" M. Kemal ATATÜRK "İLİM TERCÜME İLE OLMAZ TETKİKLE OLUR!" M. Kemal ATATÜRK
|
|
|
|