ODTÜ AAT Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
18 Mayıs 2012 19:20:22

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ara:     Gelişmiş Arama
10056 Mesaj 771 Konu Gönderen: 627 Üye
Son üye: ozan1999
* Ana Sayfa Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt
+  ODTÜ AAT Forum
|-+  Gökbilim
| |-+  Gökbilim Sorularınız-Gökbilim Eğitimi-Gökbilim Kaynakları
| | |-+  Dünya Tersine Dönse...
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 [2] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Dünya Tersine Dönse...  (Okunma Sayısı 2527 defa)
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

En iyi yol, bildiğin yoldur...

« Yanıtla #20 : 12 Aralık 2010 11:20:25 »

Hawking gelsin,ben ODTÜ'yü kazanırım Sırıtan

O gelsin ben yine de kazanamam  Sırıtan

Hangi bölümleri istediğinizi ve sınava ne zaman gireceğinizi bilmiyorum ama umarım istediğiniz yerlere yerleşebilirsiniz.

"Birincisi, sık sık ve ücretli izinli olarak dışarıdaki bilim merkezlerinde çalışmam ve bu bilimsel alışverişe öğrencilerimi de katmam. İkincisi, Türkiye'mizin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan üst düzeyde bir araştırma yaparak gençliğe zararlı bir örnek olmam."  Feza Gürsey, ODTÜ'den ayrılma gerekçelerini açıklarken...
Tezcan
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #21 : 13 Aralık 2010 21:44:28 »

İnşallah Kemal Abi.

Zaman en iyi ilaçtır!
Fakat bazen en iyi zehir olabilir.
Armağan
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #22 : 14 Aralık 2010 17:35:09 »

Ben de bir zamanlar istiyordum ama...  Kararsız
Neyse konu değişmesin Gülümseme
Eğer Hawking ODTÜ'ye gelirse, ODTÜ ciddi anlamda dünya çapında bir üniversite olur...

"Acem seferinden vazgeçtik ve beruda başkaldıran düşmanın kaydın görmeye geldik.
Efendine söyle, Merci-Dâbık'ta karşıma çıksın!"
Yavuz Sultan Selim Memlük elçisini ülkesine geri gönderirken...
Nükleer Kedi
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #23 : 14 Aralık 2010 17:53:15 »

Gerard t'Hooft geldi daha nolsun? Gülümseme

Armağan
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #24 : 14 Aralık 2010 18:13:43 »

Sanırım o kim diye araştırmam gerek :S
Ağabim bahsetmişti sanırım, eski astronotlardan mı?

"Acem seferinden vazgeçtik ve beruda başkaldıran düşmanın kaydın görmeye geldik.
Nükleer Kedi
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #25 : 14 Aralık 2010 18:40:49 »

Nobel Ödüllü Hollandalı kuramsal fizikçi. Kuvantum Renk Dinamiği (QCD), kuvantum kütleçekimi ve karadeliklerle ilgili çalışmış daha çok.

Armağan
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #26 : 14 Aralık 2010 18:43:04 »

Teşekkürler.
Ahh ah 15 milyonluk ülkeden neler çıkıyor... 70 milyonluk ülkeyiz, fende 1 Nobelimiz yok Üzgün Gerçi Nobel ölçüt değil ama... Üzgün

seco
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #27 : 15 Aralık 2010 00:59:58 »

Eski astronot Albert Sacco'da gelmişti. Üstelik Astronomi topluluğunun düzenlediği bir toplantıya da katılmıştı.
Aslında daha birçoğu geldi ODTÜ'ye. Birçok kıymetli bilim adamını da bünyesinde barındırıyor ya da barındırmış, birçoğunu da yetiştiriyor. Bu Türkiyedeki diğer üniversiteler için de geçerli.

Nükleer Kedi
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #28 : 15 Aralık 2010 03:06:59 »

Feynman'ın Nobel üstüne çok güzel bir lafı var. İngilizce'si olan izliyebilir http://www.youtube.com/watch?v=f61KMw5zVhg

Bu arada her geçen gün önemli türk fizikçileriyle karşılaşıyorum ve bunların çoğunu yabancı dergi ve kitaplardan öğreniyorum. Einstein, Bohr and the Quantum Dilemma kitabında Ergin Sezgin adı geçiyordu, kuvantum kütleçekimi üzerine önemli çalışmalar yapmış. The Strangest Man: The Hidden Life of Paul Dirac'da da Behram Kurşunoğlu'nu öğrendim, kuramsal fizikç o da. Dirac'ı bayağı bir ağırlamış Miami'de. 2002'de kalp krizinden ölmüş kendisi. Geçende de Astronomy dergisinde bir yazı okurken Feryal Özel ismiyle karşılaştım. Bir araştırayım dedim, meğer Türkiye'de de tanınıyormuş kendisi. New Scientist'te falan da yer almış. Nötron yıldızları üzerine çalışıyormuş.

ayfer
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #29 : 15 Aralık 2010 08:52:19 »

Feryal Özel'le ilgili bölüm bizim forumda var.
Güncel haberler bölümünde.
Nat Geo'da karadeliklerle ilgili belgeselde rastladım birde,baya mutlu oldum.
İlker Doğan
Yönetici
Forum Üyesi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #30 : 15 Aralık 2010 10:12:32 »

Gerard t'Hooft geldi daha nolsun? Gülümseme

Gerard t'Hooft Türkiye'de TÜBİTAK tarafından yayınlanan Maddenin Son Yapıtaşları isimli kitabın da yazarıdır. Ocak ayında düzenlenecek bir konferansta davetli konuşmacı olarak katılacak. Aynı konferansta ben de sunum yapacağım Gülümseme Kitabı da kendisine imzalatacağım Gülümseme

Bu arada Hollandayla ilgili bir not: 12 tane üniversite var, 9 tanesinde fizik bölümü var. Bu 9 üniversiteden sadece 3'ü teknik üniversite, diğerlerinde çoğunlukla teorik fizik çalışılıyor. Hollandalı ünlü fizikçilerin ve Nobelli fizikçilerin çoğunun deneyci olduğunu düşünrseniz bu 3 üniversite (Eindhoven Teknik Üniversitesi, Delft Teknik Üniversitesi, Twente Teknik Üniversitesi) Nobelli fizikçi yuvası (t'Hooft Utrecht Ünivresitesinden doktorasını almış). Toplamda bu 9 üniversiteden bugüne kadar (eğer yanlış hatırlamıyorsam) 9 tane Nobel Fizik Ödülü çıktı. Türkiye'de neredeyse 100 tane üniversite var (daha fazla da olabilir emin değilim) ama bizde 1 tane bile Nobel yok malesef.

PeRSeuS - The humanoid hero of all gods!
Nükleer Kedi
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #31 : 15 Aralık 2010 12:40:27 »

O 9 kişiden biri de Veltman zaten, t'hooft'un hocası. beraber aldılar nobeli.
Bu arada ben imzalattım kitabı hatta Everett ve MWI hakkında muhabbet bile ettik. Kendisi inanmıyormuş paralel evrenelere Gülümseme
Kitap evde vardı onu imzalatacaktım ama evde onutmuşum, seminere 10dk kala çarşıya koşarak gidip yeni bir tane aldım sırf imzalatmak için Gülümseme Seminerden sonra fotoğraf da çektirdik Kahkaha

andromeda-senem
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #32 : 15 Aralık 2010 17:50:32 »

Gerard t'Hooft Türkiye'de TÜBİTAK tarafından yayınlanan Maddenin Son Yapıtaşları isimli kitabın da yazarıdır.

Bu kitap çok güzeldi  Şaşırmış
Okuduğuma memnun olduğum kitaplardandır Gülümseme

"Dünyada her şey için, uygarlık için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir, ilim ve fennin dışında yol gösterici aramak dalgınlıktır, bilgisizliktir, doğru yoldan sapmaktır!" M. Kemal ATATÜRK
"İLİM TERCÜME İLE OLMAZ TETKİKLE OLUR!" M. Kemal ATATÜRK
seco
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #33 : 16 Aralık 2010 01:31:39 »

Biranda dikkatimi çekti. "Dünya tersine dönse..." ismli başlıktan sonra acmamız gereken baslık "Gökteki güneş sönse..." başlığı sanırım. Gülümseme
İlker Doğan
Yönetici
Forum Üyesi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #34 : 17 Aralık 2010 10:44:16 »

Biranda dikkatimi çekti. "Dünya tersine dönse..." ismli başlıktan sonra acmamız gereken baslık "Gökteki güneş sönse..." başlığı sanırım. Gülümseme

Sayın Taşıyan'ın şarkı sözlerini tek tek tartışalım o zaman Kahkaha

Ondan sonra da "Yer yarılsa yerin dibine girer miyiz?" başlığını da tartışabiliriz Gülümseme

Armağan
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #35 : 19 Aralık 2010 22:29:16 »

Sayın Taşıyan'ın şarkı sözlerini tek tek tartışalım o zaman Kahkaha

Ondan sonra da "Yer yarılsa yerin dibine girer miyiz?" başlığını da tartışabiliriz Gülümseme

Hahaha Kahkaha
Bu arada cevap vereyim, eğer yer yarılsa ve Dünya'nın diğer ucuna kadar bir tünel oluşturursa ve içine girersek, (sıcaklık gibi fiziksel etmenlerden ölmediğimizi sayarsak) bir diğer taraftan çıkarız, bir diğer taraftan, yani hiç durmazmışız. Kaynak: Gereksiz Bilgiler Ansiklopedisi Gülümseme
Not: Bir cümlede 2 kere "ve" kullanılmaz Üzgün. Ama diğer türlü de çok karışık olurdu, zira bu cümleyi anlamlı kılmak için bile bayağı uğraştım Kahkaha

İlker Doğan
Yönetici
Forum Üyesi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #36 : 19 Aralık 2010 22:40:49 »

Hahaha Kahkaha
Bu arada cevap vereyim, eğer yer yarılsa ve Dünya'nın diğer ucuna kadar bir tünel oluşturursa ve içine girersek, (sıcaklık gibi fiziksel etmenlerden ölmediğimizi sayarsak) bir diğer taraftan çıkarız, bir diğer taraftan, yani hiç durmazmışız. Kaynak: Gereksiz Bilgiler Ansiklopedisi Gülümseme

Buna basit harmonik hareket diyoruz Gülümseme Bir yayın ucuna bağlanan bir cisim sürtünmesiz bir düzlemde çekilip serbest bırakıldığındabir öbür uca gider bir bu uca gelir. Yerçekimi kuvveti bir yayı, Dünya'nın merkez noktası ise yayın sabitlendiği noktayı temsil eder yukarıdaki örnekte. Geyikten bile bilgi çıkaralım değil mi Gülümseme

Armağan
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #37 : 19 Aralık 2010 22:43:02 »

Cidden mantıklı, hiç böyle düşünmemiştim Gülümseme
Bilgi için teşekkür ederim Gülümseme

andromeda-senem
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #38 : 19 Aralık 2010 23:27:06 »

Buna basit harmonik hareket diyoruz Gülümseme Bir yayın ucuna bağlanan bir cisim sürtünmesiz bir düzlemde çekilip serbest bırakıldığındabir öbür uca gider bir bu uca gelir. Yerçekimi kuvveti bir yayı, Dünya'nın merkez noktası ise yayın sabitlendiği noktayı temsil eder yukarıdaki örnekte. Geyikten bile bilgi çıkaralım değil mi Gülümseme
Bunu lisede öğrendiğimde çok ilginç gelmişti hatta günlerce düşündüğümü hatırlıyorum Gülümseme Nasıl olurda dünyanın merkezine atılan birşey sürekli diğer taraftan çıkıp tekrar aynı yöne gidiyor diye... Fizikle ilgilenmemek, düşünen insanın elinde değil bence.

"Dünyada her şey için, uygarlık için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir, ilim ve fennin dışında yol gösterici aramak dalgınlıktır, bilgisizliktir, doğru yoldan sapmaktır!" M. Kemal ATATÜRK
"İLİM TERCÜME İLE OLMAZ TETKİKLE OLUR!" M. Kemal ATATÜRK
Sayfa: 1 [2] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.198 Saniyede 163 Sorgu ile Oluşturuldu