|
|
|
|
|
İlker Doğan
|
 |
« Yanıtla #2 : 26 Kasım 2010 19:32:08 » |
|
Fotoğrafları hangi ekipmanları ve hangi teknikleri de kullanarak çektiğinizi söylerseniz takip edenleri daha çok bilgilendirmiş olursunuz.
|
|
|
|
|
|
PeRSeuS - The humanoid hero of all gods!
|
|
|
|
Çaylak Astro
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #3 : 26 Kasım 2010 19:41:18 » |
|
Merhaba İlker Bey haklısınız. Fotoğraflarımı İstanbul Bakırköy' deki evimin balkonundan çekiyorum. 10" Orion Atlas f4.7 teleskobum ve SPC900 webcam ile alınan videolar, framelerine ayrılıp, registax ile işleniyor. Çalışma ofisime ait küçük bir kare; http://img683.imageshack.us/img683/4962/img6028py.jpgSyg.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İlker Doğan
|
 |
« Yanıtla #4 : 26 Kasım 2010 19:43:27 » |
|
Teşekkür ederiz, resimleriniz çok güzel, elinize sağlık...
|
|
|
|
|
|
PeRSeuS - The humanoid hero of all gods!
|
|
|
|
Çaylak Astro
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #5 : 26 Kasım 2010 20:00:20 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nükleer Kedi
|
 |
« Yanıtla #6 : 26 Kasım 2010 20:12:03 » |
|
Kopernik de biraz netlik soruntusu var ama Jüpiter ve mozayik gerçekten çok güzel. Bu arada mozayik oluştururken hangi programı kullanıyorsunuz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çaylak Astro
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #7 : 26 Kasım 2010 20:32:41 » |
|
Evet Raşid Bey haklısınız. Kopernikteki flu görüntü beni de rahatsız ediyor. Fakat o gece seeing iyi değildi. 5X Powermate ile teleskobun odak uzaklığını 6 metre yapınca SPC900 ile yaklaşık olarak (bu webcamin sensör köşegeninin uzunluğu nedeniyle 5mm lik mercek etkisi yaptığı hesaplanıyor) 1200X gibi bir büyütmeye ulaşıyorum. Tabi seeinge göre fazla geldi bu büyütme. Fakat şimdilik elimdeki en iyi Kopernik bu. Yeni aldığım IR Pass filtre ile eğer bulutlar izin verirse seeingden daha az etkilenen Ay fotoğrafları çekebileceğimi düşünüyorum.
Mozaik oluştururken ücretsiz bir program olan Microsoft ICE yi kullanıyorum. Kareleri tutup programın içine atıyorsunuz ve hokus pokus! Sonucu size hazır olarak veriyor.
Syg.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nükleer Kedi
|
 |
« Yanıtla #8 : 26 Kasım 2010 20:37:06 » |
|
Bilgi için teşekkürler. Acaba kesişmeyen fotoğraflar için nasıl bir birleştirme yapabilirim aslında ben onu merak ediyorum. Kesip yapıştırmak zor geliyor biraz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çaylak Astro
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #9 : 26 Kasım 2010 20:41:04 » |
|
İnanın kesişmeyen kareleri birleştirmek için bir çözüm bilmiyorum. Hatta bu yüzden eksik kalmış bir sürü mozaik karesi var elimde. Aralar olmadığı için tamamlanamıyorlar.
Syg.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
levent
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #10 : 26 Kasım 2010 20:53:47 » |
|
Çok güzel fotoğraflar.Paylaştığınız için teşekkürler.Ayrıca verdiğiniz bilgiler içinde.
|
|
|
|
|
|
levent
|
|
|
|
Çaylak Astro
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #11 : 26 Kasım 2010 21:06:32 » |
|
Rica ederim Levent Bey. Bu arada sizin ay fotoğraflarınızı inceledim. İzninizle Microsoft ICE ile elde edilen mozaikte biraz düzenleme yapınca şu sonuca ulaştım. http://img257.imageshack.us/img257/9499/leventmozaik.pngSyg.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çaylak Astro
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #12 : 26 Kasım 2010 21:13:54 » |
|
Şurada bir kare daha ekledim. Çektiğiniz fotoğrafta Tycho çevresi çok parlak çekildiği için oraya fazla bir müdahalede bulunamadım. Umarım çalışmalarınıza müdahale etmem sizi rahatsız etmiyordur Levent Bey. http://img43.imageshack.us/img43/9361/234cs.pngSyg.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
levent
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #13 : 26 Kasım 2010 21:41:04 » |
|
Kesinlikle hayır.İnanın çok memnun oldum.Diğer üç resimede uygulayabilirmisiniz? İsminizide öğrenebilirsem memnun olurum.Saygılar.
|
|
|
|
|
|
levent
|
|
|
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member

En iyi yol, bildiğin yoldur...
|
 |
« Yanıtla #14 : 26 Kasım 2010 21:55:06 » |
|
Resimler çok güzel. Elinize sağlık. Emek verildiği belli.
|
|
|
|
|
|
"Birincisi, sık sık ve ücretli izinli olarak dışarıdaki bilim merkezlerinde çalışmam ve bu bilimsel alışverişe öğrencilerimi de katmam. İkincisi, Türkiye'mizin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan üst düzeyde bir araştırma yaparak gençliğe zararlı bir örnek olmam." Feza Gürsey, ODTÜ'den ayrılma gerekçelerini açıklarken...
|
|
|
|
Çaylak Astro
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #15 : 26 Kasım 2010 22:05:50 » |
|
Kesinlikle hayır.İnanın çok memnun oldum.Diğer üç resimede uygulayabilirmisiniz? İsminizide öğrenebilirsem memnun olurum.Saygılar.
Diğer 3 resim malesef eldeki diğer karelerle kesişmediği için bir sonuç almamız olanaksız. Ancak sözünü ettiğim programı kullanarak bundan sonra sizde çok rahatlıkla böyle mozaikler yapabilirsiniz. Mozaikde ana kural kamera parlaklığının çekim sırasında Ay' ın en parlak bölgesine göre ayarlanmasıdır. Örnek vermek gerekirse sizin çalışmalarda parlaklık ayarı Tycho krateri ve çevresine göre ayarlayıp çekim yapmak gerekir. Sonrasında dediğim gibi bir marifet yok. Yani aslında sizde hemen şimdi aynılarını yapabilirsiniz. İsmim Burak. Memnun oldum sizlerle tanıştığıma  Kemal bey güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Herkesden parça parça birşeyler öğrenip uyguluyorsunuz. Sonuçta emek aslında Türkiye' deki tüm amatör astronomların oluyor...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çaylak Astro
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #16 : 26 Kasım 2010 22:14:50 » |
|
Çalışmaları paylaşmaya devam ediyorum... Yukarıdaki Jüpiteri elde ettiğim video kaydına buradan bakabilirsiniz; http://www.youtube.com/watch?v=W16boft7L0o&feature=player_embeddedAslında görüş (seeing) daha iyi olsa daha detay barındıran bir sonuç alabilirdim. Sonuçta gezegen fotoğrafçılığında kral seeingdir... ********* Teleskobu ilk aldığım zamanlardan (Mayıs 2010) bir Satürn. O zaman henüz elimde Barlow ve Powermate gibi katlayıcılar olmadığı için sadece SPC900 ve Teleskop ile elde edildi. http://farm5.static.flickr.com/4047/4624636307_f075dd3a2e.jpgBu yıl halkalar bize doğru dönmeye başladığı için 1 ay içinde benimde sonuçlarını çok merak ettiğim Satürn çalışmaları yapacağım. Syg.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seda
Yönetici
Forum Üyesi

|
 |
« Yanıtla #18 : 26 Kasım 2010 23:14:50 » |
|
Merhaba Burak Bey,
Gerçekten çok güzel kareler bunlar..... Gökyüzü fotoğrafçılığıyla ciddi olarak ilgilenmesem de, tek tük fotoğrafım olsa da, görsellik yönünden çok güzel resimler...
Güneş Sistemi fotoğrafları dışında mesela derin uzay fotoğrafları da çekiyor musunuz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çaylak Astro
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #19 : 26 Kasım 2010 23:20:28 » |
|
Merhaba ve teşekkür ederim Seda Hanım, Derin Uzay fotoğrafçılığını izlemeyi daha çok seviyorum. İlerde DSLR alsam bile o alana gireceğimi pek sanmıyorum. Hem karanlık bir gökyüzü istemesi hem de Dark, Flat, Bias, Light karelerle tek tek uğraşmak benim gibi tembel biri için çok zor geliyor. Uğur ve Sedat (Bilgebay) abiler varken zaten bu alana girmeye gerek görmüyorum  Tabi Tunç Tezel ve Raşid Bey' i de unutmamak lazım Syg.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|