ODTÜ AAT Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
18 Mayıs 2012 19:10:25

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ara:     Gelişmiş Arama
10056 Mesaj 771 Konu Gönderen: 627 Üye
Son üye: ozan1999
* Ana Sayfa Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt
+  ODTÜ AAT Forum
|-+  Amatör Gökbilim
| |-+  Gökyüzü Fotoğrafçılığı - Gözlemler - Yazılımlar
| | |-+  Ay Yüzeyi.
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Ay Yüzeyi.  (Okunma Sayısı 1167 defa)
levent
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 19 Kasım 2010 19:19:20 »

Bugün Çektiklerim.   (19,11,2010  Saat:17.15)
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2010 19:24:55 Gönderen: levent » Logged

levent
İlker Doğan
Yönetici
Forum Üyesi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 19 Kasım 2010 20:17:39 »

Elinize sağlık Levent Bey Gülümseme

PeRSeuS - The humanoid hero of all gods!
levent
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 20 Kasım 2010 00:10:25 »

Teşekkürler İlker.Beğendiğize çok sevindim.Benim bu çekimlerim amatörce.Yalnız bunları bilinen mercekli makinayla çekmedim.Direkt teleskopun okuler kısmına takılan pc vga kamera ile çektim.Yeni yeni öğreniyorum.Çok teşekkürler.

levent
İlker Doğan
Yönetici
Forum Üyesi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 20 Kasım 2010 01:20:22 »

Levent Bey webcam denilen kameralar astronomide çokça kullanılmaya başlandı son zamanlarda. O yüzden şu anda yaptığınız iş üzerinde bile uzmanlaşabilirsiniz daha iyi kameralarla Gülümseme Ayrıca bu haliyle bile kamera gayet iyi performans vermiş. webcamastronomy.com diye bir site var, o sitede bu işi profesyonelliğe kadar götürmenin püf noktaları anlatılıyor. Hatta binlerce dolarlık kameralardan bahsediyorlar Gülümseme Sizin kameranız nedir bilmiyorum ama CCD algılayıcılı kameralar gece görüşü için CMOS olanlara göre çok daha avantajlıdır. CCD kameraların içinde de fiyat/performans olarak en iyilerinden birisi philips toucam pro isimli kamera. Zaten internette toucam pro diye aratırsanız , sizinkiler gibi ay fotoğrafları bile görebilirsiniz Gülümseme

levent
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 20 Kasım 2010 11:29:23 »

İlker çok değerli arkadaşım,verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.philips toucam pro isimli kamerayı araştırıcam.Benim çok eksiklerim var.Sizlerin verdiği bilgiler doğrultusunda hareket etmeye çalışıyorum,ve ayrıca sizlerden alacağım bilgiler beniim için çok önemli ve değerlidir.Çok sağolun.Kameramın resmini size mail olarak atıcam.burdan olmuyor.

levent
İlker Doğan
Yönetici
Forum Üyesi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 21 Kasım 2010 01:46:27 »

Kameranızın resimlerini aldım Levent Bey, sağolun mailiniz için Gülümseme Aslında forumda hepimiz birlikte öğreniyoruz, çünkü bazen bazı konularda cevap vermek için kendimizi sorumlu hissediyoruz ve cevabını bilmediğimiz şeylere de yorum getirebilmek için biz de araştırıyoruz, gerekli bağlantılar olursa onları da paylaşıyoruz. Bunun için biz de size teşekkür ederiz Gülümseme

levent
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 21 Kasım 2010 11:23:08 »

İlker saatlerce jüpiter'i görüntülemeye çalıştım.Ama başaramadım.Nedenini bir türlü anlayamadım.Saatlerimi verdim bu işe.Neden görüntüleyemedim? Neden, neden bulamıyorum. Sizler ne dersiniz?Kamera çok yakınlaştırıp büyütüyor.Sizce sebep bu olabilirmi ?

levent
İlker Doğan
Yönetici
Forum Üyesi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 21 Kasım 2010 11:36:43 »

Jüpiterin kapladığı alanın yukarıda çektiğiniz Ay fotoğraflarındaki ortalama bir krater büyüklüğünde olması gerekiyor. O yüzden kamerayla tespit etmek mümkündür. Ancak kamera alanı bu kadar büyütüyorsa, en ufak bir oynamada görüntü dışına kaçırabilirsiniz. Kamera kullanmadan sadece teleskopla bulup sonra kamerayı takmayı mı deniyorsunuz yoksa direk kamerayla bilgisayar ekranından mı tespit etmeye çalışıyorsunuz?

levent
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 21 Kasım 2010 13:18:45 »

Önce teleskopla 25 mm mercekle sonra 6.5 ve daha sonra sr 4 le odaklayıp teleskobu ayarladım.Odakladıktan sonra kamerayı taktım.Ama ne yaptıysam bulamadım.

levent
Nükleer Kedi
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 21 Kasım 2010 20:22:17 »

Merhaba Levent ağabey, ilk çekimlerin oldukça başarılı tebrik ederim Gülümseme
Öncelikle webcam ile görüntü alacaksanız webcam'in merceğini çıkarmanız gerekir. Ayrıca göz merceği de kullanmayın, webcam'i doğrudan teleskoba bağlayın. Bu işlem doğrudan takmak için zor olacaktır fakat göz merceklerinden birinin kabını webcam'e uyarlarsanız bu oldukça faydalı olacaktır. Daha sonra internetten uygun bir program indirmeniz gerekecek. Bu program da webcam'in belirli özelliklerini elle yapabilmeniz gerekir. Tou cam Pro II'nin veya SPC 900'ün programı oldukça işinizi görecektir.  Biraz üzerinde uğraştıktan sonra video çekemye başlayabilirsiniz. Video çektikten sonra ise yapacağınız şey kareleri üst üste bindirmek olacak. Bunu da registax adı verilen bedava bir yazılımla yapabilirsiniz. Gülümseme
Ayrıca webcam için adaptörler de e-bay'de satılıyor. Haberiniz olsun Gülümseme

levent
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 21 Kasım 2010 20:38:48 »

Raşid kameranın resmini sana mail atıcam.Ama mercek nasıl çıkar bilemiyorum.İçini sökmem lazım.Bendeki iki parça kamera ve adaptör.

levent
Nükleer Kedi
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 22 Kasım 2010 03:28:04 »

Öndeki mercek vidalı oluyor (en azından toucam'larda öyle). Sizdeki biraz farklı olabilir. Piyasada şimdi spc900nc ve toucam pro II bulmak çok zor. Ben zar zor 2. el bulabildim. Bana 50tl'ye mal oldu. Fakat bunların aynısını artık gökbilim aygıtları satan firmalar da üretiyor: Celestron gibi. Algılayıcıları spc900'ünkilerle aynı.

İlker Doğan
Yönetici
Forum Üyesi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : 22 Kasım 2010 11:31:53 »

Levent Bey gönderdiğiniz fotoğraflarda zaten kameranızın merceği yok gibi geldi bana, sadece sensör kısmı görülüyor, ancak adaptör kısmını göremiyorum, orada mercek var mı?

levent
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : 22 Kasım 2010 13:05:34 »

Adaptör kısmında mercek yok.

levent
Nükleer Kedi
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : 23 Kasım 2010 01:31:13 »

Evet mercek yok. Bu kameranın kendisinde hiç yok muydu? Bahsettiğim şeylerin hepsini yaparak çekmişsiniz zaten öneriler biraz havada kaldı gibi:)
O zaman iş registax kullanmaya kaldı.

levent
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #15 : 23 Kasım 2010 08:56:21 »

Raşid registax dan biraz bahsedermisin.O nu duymadım.

levent
Nükleer Kedi
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #16 : 23 Kasım 2010 14:43:17 »

Registax adlı oprogramı bedava indirebilirsiniz. Program video kaydını fotoğrafa dönüştürmenizi sağlıyor. iİdirdikten sonra ayrıntılı bir şekilde yardımcı olabilirim.

Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.21 Saniyede 108 Sorgu ile Oluşturuldu