ODTÜ AAT Forum
Hoşgeldiniz,
Ziyaretçi
.Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
18 Mayıs 2012 18:51:12
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ara:
Gelişmiş Arama
ODTÜ AAT Gokyuzu.org Ana Sayfası
10056
Konu Gönderen:
627
Üye
Son üye:
ozan1999
ODTÜ AAT Forum
Amatör Gökbilim
Teleskop Yapımı - Amatörlerin Ürettikleri Gözlem Araçları
Odamdaki Gökyüzü
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« önceki
sonraki »
Sayfa:
1
[
2
]
Gönderen
Konu: Odamdaki Gökyüzü (Okunma Sayısı 4803 defa)
andromeda-senem
Forum Üyesi
Ynt: Odamdaki Gökyüzü
«
Yanıtla #20 :
14 Mart 2011 19:21:17 »
Neyse artık Armağan buradan öğrendiklerinle sende birşeyler yapta buraya yaz belki biz de faydalanırız fikrinden
"Dünyada her şey için, uygarlık için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir, ilim ve fennin dışında yol gösterici aramak dalgınlıktır, bilgisizliktir, doğru yoldan sapmaktır!" M. Kemal ATATÜRK
"İLİM TERCÜME İLE OLMAZ TETKİKLE OLUR!" M. Kemal ATATÜRK
Armağan
Forum Üyesi
«
Yanıtla #21 :
14 Mart 2011 20:51:42 »
Ben biraz üşengecimdir doğrusu, eğer elime fosforlu yıldızlar geçerse, yaz üçgenini yapmayı denerim belki
"Acem seferinden vazgeçtik ve beruda başkaldıran düşmanın kaydın görmeye geldik.
Efendine söyle, Merci-Dâbık'ta karşıma çıksın!"
Yavuz Sultan Selim Memlük elçisini ülkesine geri gönderirken...
andromeda-senem
Forum Üyesi
«
Yanıtla #22 :
24 Mart 2011 13:41:49 »
kesinlikle
"Dünyada her şey için, uygarlık için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir, ilim ve fennin dışında yol gösterici aramak dalgınlıktır, bilgisizliktir, doğru yoldan sapmaktır!" M. Kemal ATATÜRK
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member
En iyi yol, bildiğin yoldur...
«
Yanıtla #23 :
24 Mart 2011 13:47:58 »
Alıntı sahibi: Armağan üzerinde 14 Mart 2011 20:51:42
Ben biraz üşengecimdir doğrusu, eğer elime fosforlu yıldızlar geçerse, yaz üçgenini yapmayı denerim belki
Yaz üçgeninin boşver sen kış üçgenini yap. O daha güzel bence...
"Birincisi, sık sık ve ücretli izinli olarak dışarıdaki bilim merkezlerinde çalışmam ve bu bilimsel alışverişe öğrencilerimi de katmam. İkincisi, Türkiye'mizin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan üst düzeyde bir araştırma yaparak gençliğe zararlı bir örnek olmam." Feza Gürsey, ODTÜ'den ayrılma gerekçelerini açıklarken...
samanyolu_enes
Forum Üyesi
«
Yanıtla #24 :
17 Mayıs 2011 22:21:53 »
daha basidide var ama
siyah fon kartonu al uhulu sim al biraz galaksi resmi cıkar daha sonrada yıldız yapmak amaçlı sim kullan sonra duvarınada yapıstır ben bunu yapıcam maaliyette az hem
ey uzaydaki canlılar sesime cevap verini!
andromeda-senem
Forum Üyesi
«
Yanıtla #25 :
05 Haziran 2011 17:02:04 »
bu öğretmenler için eğitim aracı olarak kullanılabilecek bir örnek olmuş
andromeda-senem
Forum Üyesi
«
Yanıtla #26 :
05 Haziran 2011 17:06:16 »
Öğrencilerimden biri (içinden gelmiş) sbs den dolayı kafamı dağıtmak istiyorum diye oturmuş Gökbilim dergisi yapmış. Eline geçen ve bulduğu tüm gökbilim fotoğraflarını haberleriyle birlikte (haberlerini kendi yazmış yapıştırma veya bilgisayar çıktısı değil) yapıştırmış ve çok güzel bir çalışma olmuş. Bana getirip verdi dergiyi. Çok güzel bir duygu bu hepinizin bir gün mutlaka tatmanız gereken bir duygu bence
Bir öğrenci içinden gelerek ve özenerek uzay ile ilgili birşeyler hazırlıyor. Bu olay beni çok mutlu etti.
Nükleer Kedi
Full Member
«
Yanıtla #27 :
10 Haziran 2011 23:55:45 »
Gerçekten de çok sevindirici bir şey, param olsa ona bir dürbün bile alırdım.
http://esoturkiye.org
http://facebook.com/esoturkiye
andromeda-senem
Forum Üyesi
«
Yanıtla #28 :
02 Temmuz 2011 23:16:40 »
İyi fikir
Ben ufağından bir teleskop gördüm burda 160 kat büyüten 85 TL ye ondan alsam sevinir aslında. Bakalım önümüzdeki seneye artık
Seda
Yönetici
Forum Üyesi
«
Yanıtla #29 :
02 Ağustos 2011 14:57:09 »
Alıntı sahibi: andromeda-senem üzerinde 05 Haziran 2011 17:06:16
Öğrencilerimden biri (içinden gelmiş) sbs den dolayı kafamı dağıtmak istiyorum diye oturmuş Gökbilim dergisi yapmış. Eline geçen ve bulduğu tüm gökbilim fotoğraflarını haberleriyle birlikte (haberlerini kendi yazmış yapıştırma veya bilgisayar çıktısı değil) yapıştırmış ve çok güzel bir çalışma olmuş. Bana getirip verdi dergiyi. Çok güzel bir duygu bu hepinizin bir gün mutlaka tatmanız gereken bir duygu bence
Bir öğrenci içinden gelerek ve özenerek uzay ile ilgili birşeyler hazırlıyor. Bu olay beni çok mutlu etti.
Ben de çok sevindim bunu duyunca. O yaşta gökbilime olan ilgisini somut bir şeylere dönüştürmüş
Hatta hazırladığı dergiyi de merak ettim..
andromeda-senem
Forum Üyesi
«
Yanıtla #30 :
04 Ağustos 2011 23:52:18 »
Seda bir öğrenciye asla "en fazla ne yapabilirki?" dememek gerekiyor. Bilimin hangi dalında olursa olsun sen birşeyler fısıldadığında o yeri göğü inletebiliyor
Bu öğrencim de öyle bir öğrenci. Ve inan merak edilecek kadar güzel birşey hazırlamış
Seda
Yönetici
Forum Üyesi
«
Yanıtla #31 :
05 Ağustos 2011 16:16:22 »
Aslında o yaşlarda hayal güçleri çok geniş oluyor ve çok güzel fikirler çıkıyor. Ama ülkemizdeki durumu düşündüğümde, okuyan ya da yazan hatta düşünen yok denecek kadar azken, onun yaptıkları daha da bir değerli, muhteşem oluyor
m.ali
Forum Üyesi
«
Yanıtla #32 :
23 Aralık 2011 01:17:32 »
arkadaşlar düşünceleriniz çok hoş ve bu dedikleriniz asında hazır halde satılıyor fakat dediğiniz gibi biraz maliyetli ama ben odamı böyle değişik yöntemlerle süslesem annem ne yapar ne eder ortalıktan kaldırır :
istiyenler msnden ulaşabilirler
andromeda-senem
Forum Üyesi
«
Yanıtla #33 :
04 Ocak 2012 16:30:52 »
m.ali yaşının kaç olduğunu bilmiyorum ama bir yerde anne babaya isyan etmek gerekiyor. bu yaşlar bir daha gelmeyecek hatırlatırım.
Hem isyanın geleceğin bilim insanı olmak içinse tüm tehlikeleri göze almanı tavsiye ederim
Nükleer Kedi
Full Member
«
Yanıtla #34 :
22 Ocak 2012 18:43:41 »
Cidden bir yerde isyan etmek gerekiyor
http://esoturkiye.org
http://facebook.com/esoturkiye
m.ali
Forum Üyesi
«
Yanıtla #35 :
23 Ocak 2012 23:25:55 »
haklısınız,bişey sormak istiyorum teleskobunuz varmı bilmiyorum ama eğer 100tl lik küçük bir teleskopla ile gökyüzünde çok iyi bir şekilde gözlebilirmiyim?
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member
En iyi yol, bildiğin yoldur...
«
Yanıtla #36 :
25 Ocak 2012 10:30:20 »
Alıntı sahibi: m.ali üzerinde 23 Ocak 2012 23:25:55
haklısınız,bişey sormak istiyorum teleskobunuz varmı bilmiyorum ama eğer 100tl lik küçük bir teleskopla ile gökyüzünde çok iyi bir şekilde gözlebilirmiyim?
Özelliklerini söylemeniz lazım... (Markası, odak uzaklığı, açıklık gibi) Tabii bir de nerede ikamet ettiğinizi...
"Birincisi, sık sık ve ücretli izinli olarak dışarıdaki bilim merkezlerinde çalışmam ve bu bilimsel alışverişe öğrencilerimi de katmam. İkincisi, Türkiye'mizin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan üst düzeyde bir araştırma yaparak gençliğe zararlı bir örnek olmam." Feza Gürsey, ODTÜ'den ayrılma gerekçelerini açıklarken...
m.ali
Forum Üyesi
«
Yanıtla #37 :
25 Ocak 2012 19:00:52 »
lizer f36050 teleskop,göz merceği:6 mm=60x,20mm=18x büyütme oranı
Sayfa:
1
[
2