ODTÜ AAT Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
18 Mayıs 2012 18:51:12

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ara:     Gelişmiş Arama
10056 Mesaj 771 Konu Gönderen: 627 Üye
Son üye: ozan1999
* Ana Sayfa Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt
+  ODTÜ AAT Forum
|-+  Amatör Gökbilim
| |-+  Teleskop Yapımı - Amatörlerin Ürettikleri Gözlem Araçları
| | |-+  Odamdaki Gökyüzü
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 [2] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Odamdaki Gökyüzü  (Okunma Sayısı 4803 defa)
andromeda-senem
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #20 : 14 Mart 2011 19:21:17 »

Neyse artık Armağan buradan öğrendiklerinle sende birşeyler yapta buraya yaz belki biz de faydalanırız fikrinden Gülümseme

"Dünyada her şey için, uygarlık için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir, ilim ve fennin dışında yol gösterici aramak dalgınlıktır, bilgisizliktir, doğru yoldan sapmaktır!" M. Kemal ATATÜRK
"İLİM TERCÜME İLE OLMAZ TETKİKLE OLUR!" M. Kemal ATATÜRK
Armağan
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #21 : 14 Mart 2011 20:51:42 »

Ben biraz üşengecimdir doğrusu, eğer elime fosforlu yıldızlar geçerse, yaz üçgenini yapmayı denerim belki Kahkaha

"Acem seferinden vazgeçtik ve beruda başkaldıran düşmanın kaydın görmeye geldik.
Efendine söyle, Merci-Dâbık'ta karşıma çıksın!"
Yavuz Sultan Selim Memlük elçisini ülkesine geri gönderirken...
andromeda-senem
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #22 : 24 Mart 2011 13:41:49 »

Kahkaha kesinlikle

"Dünyada her şey için, uygarlık için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir, ilim ve fennin dışında yol gösterici aramak dalgınlıktır, bilgisizliktir, doğru yoldan sapmaktır!" M. Kemal ATATÜRK
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

En iyi yol, bildiğin yoldur...

« Yanıtla #23 : 24 Mart 2011 13:47:58 »

Ben biraz üşengecimdir doğrusu, eğer elime fosforlu yıldızlar geçerse, yaz üçgenini yapmayı denerim belki Kahkaha

Yaz üçgeninin boşver sen kış üçgenini yap. O daha güzel bence... Göz kırpan

"Birincisi, sık sık ve ücretli izinli olarak dışarıdaki bilim merkezlerinde çalışmam ve bu bilimsel alışverişe öğrencilerimi de katmam. İkincisi, Türkiye'mizin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan üst düzeyde bir araştırma yaparak gençliğe zararlı bir örnek olmam."  Feza Gürsey, ODTÜ'den ayrılma gerekçelerini açıklarken...
samanyolu_enes
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #24 : 17 Mayıs 2011 22:21:53 »

daha basidide var ama
siyah fon kartonu al uhulu sim al biraz galaksi resmi cıkar daha sonrada yıldız yapmak amaçlı sim kullan sonra duvarınada yapıstır ben bunu yapıcam maaliyette az hem

ey uzaydaki canlılar sesime cevap verini!
andromeda-senem
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #25 : 05 Haziran 2011 17:02:04 »

bu öğretmenler için eğitim aracı olarak kullanılabilecek bir örnek olmuş Göz kırpan

andromeda-senem
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #26 : 05 Haziran 2011 17:06:16 »

Öğrencilerimden biri (içinden gelmiş) sbs den dolayı kafamı dağıtmak istiyorum diye oturmuş Gökbilim dergisi yapmış. Eline geçen ve bulduğu tüm gökbilim fotoğraflarını haberleriyle birlikte (haberlerini kendi yazmış yapıştırma veya bilgisayar çıktısı değil) yapıştırmış ve çok güzel bir çalışma olmuş. Bana getirip verdi dergiyi. Çok güzel bir duygu bu hepinizin bir gün mutlaka tatmanız gereken bir duygu bence Gülümseme Bir öğrenci içinden gelerek ve özenerek uzay ile ilgili birşeyler hazırlıyor. Bu olay beni çok mutlu etti.

Nükleer Kedi
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #27 : 10 Haziran 2011 23:55:45 »

Gerçekten de çok sevindirici bir şey, param olsa ona bir dürbün bile alırdım.

andromeda-senem
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #28 : 02 Temmuz 2011 23:16:40 »

İyi fikir Göz kırpan Ben ufağından bir teleskop gördüm burda 160 kat büyüten 85 TL ye ondan alsam sevinir aslında. Bakalım önümüzdeki seneye artık Gülümseme

Seda
Yönetici
Forum Üyesi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #29 : 02 Ağustos 2011 14:57:09 »

Öğrencilerimden biri (içinden gelmiş) sbs den dolayı kafamı dağıtmak istiyorum diye oturmuş Gökbilim dergisi yapmış. Eline geçen ve bulduğu tüm gökbilim fotoğraflarını haberleriyle birlikte (haberlerini kendi yazmış yapıştırma veya bilgisayar çıktısı değil) yapıştırmış ve çok güzel bir çalışma olmuş. Bana getirip verdi dergiyi. Çok güzel bir duygu bu hepinizin bir gün mutlaka tatmanız gereken bir duygu bence Gülümseme Bir öğrenci içinden gelerek ve özenerek uzay ile ilgili birşeyler hazırlıyor. Bu olay beni çok mutlu etti.

Ben de çok sevindim bunu duyunca. O yaşta gökbilime olan ilgisini somut bir şeylere dönüştürmüş Gülümseme Hatta hazırladığı dergiyi de merak ettim..
andromeda-senem
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #30 : 04 Ağustos 2011 23:52:18 »

Seda bir öğrenciye asla "en fazla ne yapabilirki?" dememek gerekiyor. Bilimin hangi dalında olursa olsun sen birşeyler fısıldadığında o yeri göğü inletebiliyor Gülümseme Bu öğrencim de öyle bir öğrenci. Ve inan merak edilecek kadar güzel birşey hazırlamış Gülümseme

Seda
Yönetici
Forum Üyesi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #31 : 05 Ağustos 2011 16:16:22 »

Gülümseme Aslında o yaşlarda hayal güçleri çok geniş oluyor ve çok güzel fikirler çıkıyor. Ama ülkemizdeki durumu düşündüğümde, okuyan ya da yazan hatta düşünen yok denecek kadar azken, onun yaptıkları daha da bir değerli, muhteşem oluyor  Gülümseme
m.ali
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #32 : 23 Aralık 2011 01:17:32 »

arkadaşlar düşünceleriniz çok hoş ve bu dedikleriniz asında hazır halde satılıyor fakat dediğiniz gibi biraz maliyetli ama ben odamı böyle değişik yöntemlerle süslesem annem ne yapar ne eder ortalıktan kaldırır : Kararsız

istiyenler msnden ulaşabilirler
andromeda-senem
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #33 : 04 Ocak 2012 16:30:52 »

m.ali yaşının kaç olduğunu bilmiyorum ama bir yerde anne babaya isyan etmek gerekiyor. bu yaşlar bir daha gelmeyecek hatırlatırım. Göz kırpan
Hem isyanın geleceğin bilim insanı olmak içinse tüm tehlikeleri göze almanı tavsiye ederim Gülümseme

Nükleer Kedi
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #34 : 22 Ocak 2012 18:43:41 »

Cidden bir yerde isyan etmek gerekiyor Kahkaha

m.ali
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #35 : 23 Ocak 2012 23:25:55 »

haklısınız,bişey sormak istiyorum teleskobunuz varmı bilmiyorum ama eğer 100tl lik küçük bir teleskopla ile gökyüzünde çok iyi bir şekilde gözlebilirmiyim?

Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

En iyi yol, bildiğin yoldur...

« Yanıtla #36 : 25 Ocak 2012 10:30:20 »

haklısınız,bişey sormak istiyorum teleskobunuz varmı bilmiyorum ama eğer 100tl lik küçük bir teleskopla ile gökyüzünde çok iyi bir şekilde gözlebilirmiyim?

Özelliklerini söylemeniz lazım... (Markası, odak uzaklığı, açıklık gibi) Tabii bir de nerede ikamet ettiğinizi...

"Birincisi, sık sık ve ücretli izinli olarak dışarıdaki bilim merkezlerinde çalışmam ve bu bilimsel alışverişe öğrencilerimi de katmam. İkincisi, Türkiye'mizin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan üst düzeyde bir araştırma yaparak gençliğe zararlı bir örnek olmam."  Feza Gürsey, ODTÜ'den ayrılma gerekçelerini açıklarken...
m.ali
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #37 : 25 Ocak 2012 19:00:52 »

lizer f36050 teleskop,göz merceği:6 mm=60x,20mm=18x büyütme oranı Gülümseme

Sayfa: 1 [2] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.289 Saniyede 141 Sorgu ile Oluşturuldu