Öncelikle belirtmek isterim ki bu başlığa uygun kategori bulamadığım için buraya açmak durumunda kaldım. Bu tür başlıkların açılması için "alternatif konular" "konu dışı" gibi isimlerde ayrıca bir konu kategorisi oluşturulabilir. Eğer gerekli görülürse sevgili arkadaşlarımın bunu dikkate alıp vakit bulduklarında hayata geçirmek için gerekli özeni gösterceklerine eminim. Şimdiden teşekkür ederim.
Odamda sadelikten hoşlanırım ancak konu gökbilim olunca insanın kanı kaynıyor. Çoğumuz şehirde yaşadığı için gökyüzünü hakkıyla göremiyor. Hem bu yüzden hem de görsellik açısından oda ve salon dekorasyonunda gökbilim içerikli öğelerin olmasını heyecan verici buluyorum. Bununla ilgili teknik yahut estetik açıdan bilgi paylaşımı olması için bu başlığı açmak istedim.
Elimde yeterli imkanlar olmadığı için tavana marketten aldığım karanlıkta parlayan fosforlu yıldızlar, dünya vs figürleri yapıştırmakla sınırlı kalmıştım. Ancak şehir ışıkları sebebiyle perde kapalı dahi olsa yeterli karanlık ortam oluşmadığı için hernekadar zevk versede yeterli verim alamadım. Ama artık elimde yeterli imkanlarım ve vaktim var ve işe odama siyah perdeler taktırarak başlamayı düşünüyorum. Aklımdaki proje ise bitakım araştırmalarım sonucu benim için en makul olanı. .Bir ismi varmı bilmiyorum ancak teknik detayı şöyle:
1.Boyutlarına kendimiz karar verdiğimiz bir mukavvayı alıp mat(ışığı yansıtmaması için) boyayla sihaya boyuyoruz.
2.Mukavva üzerine hayalimizdeki gökyüzünü fazla belli olmucak şekilde uygun bir kalemle çiziyoruz.
3.Herhangi bir camcıdan elde edebileceğimiz minik ayna kırıntılarını sağlam bir yapıştırıcı vasıtasıyla daha önceden çizerek belirlemiş olduğumuz yerlere yapıştırıyoruz.
4.Tam yapışmayanların dökülmesi için kuruduktan sonra hafifçe silkeliyoruz.
5.Elde ettiğimiz bu platformu tavana yahut duvara monte ediyoruz(çift taraflı bant ile kolayca monte edilebilir)
6.Fazla ışık verip gerekli ahengi bozmaması için parlaklığı çok fazla olmayan bir ışık kaynağını bir köşesine yerleştiriyoruz.
7.Güneş battıktan sonra siyah perdelerimizi çekip kendi gökyüzümüzle başbaşa kalıyoruz

Bunun için bir takım elektronik cihazlar olduğunu biliyorum ancak bu tür cihazlar hem pahalı hem de o doğal görüntüyü verememekte. Ya sivri uçlu yıldız motifleri içermekte yahut noktasal.Fakat işin içine kendi hayal gücünüz girdiğinde belki daha önce hayal dahi etmediğiniz bir gökyüzünü yakalayabilirsiniz. Üstelik bu bahsettiğim yolla bu işi 20 liradan daha ucuza maletmek mümkün. Sizinde bildiğiniz benzer bir yol varsa paylaşmanızı bekliyorum.