ODTÜ AAT Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
18 Mayıs 2012 18:45:11

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ara:     Gelişmiş Arama
10056 Mesaj 771 Konu Gönderen: 627 Üye
Son üye: ozan1999
* Ana Sayfa Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt
+  ODTÜ AAT Forum
|-+  Gökbilim
| |-+  Gökbilim Sorularınız-Gökbilim Eğitimi-Gökbilim Kaynakları
| | |-+  Üçgenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Üçgenler  (Okunma Sayısı 1423 defa)
sedna
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 30 Temmuz 2010 19:35:09 »

Gökyüzüne baktığımda yıldızların bir üçgen şeklinde dağıldıklarını gördüm,bana mı öyle geldi yoksa değil mi ?

Proud to be a GRYFFİNDOR!
gerisayımbaşlasın-TEMMUZ2011
Nükleer Kedi
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 30 Temmuz 2010 20:34:36 »

Görmek istediğin gibi bakarsan her şekli çıkarabilirsin Gülümseme

Armağan
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 30 Temmuz 2010 20:40:34 »

Katılıyorum Gülümseme

"Acem seferinden vazgeçtik ve beruda başkaldıran düşmanın kaydın görmeye geldik.
Efendine söyle, Merci-Dâbık'ta karşıma çıksın!"
Yavuz Sultan Selim Memlük elçisini ülkesine geri gönderirken...
sedna
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 31 Temmuz 2010 10:11:33 »

Görmek istemeden çıktı Sırıtan

Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

En iyi yol, bildiğin yoldur...

« Yanıtla #4 : 31 Temmuz 2010 13:49:54 »

İstersen dörtgen de çıkarabilirsin Doğa... Gülümseme

"Birincisi, sık sık ve ücretli izinli olarak dışarıdaki bilim merkezlerinde çalışmam ve bu bilimsel alışverişe öğrencilerimi de katmam. İkincisi, Türkiye'mizin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan üst düzeyde bir araştırma yaparak gençliğe zararlı bir örnek olmam."  Feza Gürsey, ODTÜ'den ayrılma gerekçelerini açıklarken...
Tezcan
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 31 Temmuz 2010 14:20:37 »

Kahkaha haklısınız ne istersen onu görürsün.

Zaman en iyi ilaçtır!
Fakat bazen en iyi zehir olabilir.
andromeda-senem
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 31 Temmuz 2010 15:19:13 »

büyük bir ihtimalle "yaz üçgeni" ni görmüşsündür. Yaz üçgeni yüksek ışınım gücüne ve görünür parlaklığına sahip vega-deneb-altair adlı yıldızlardan oluşan görüntüdür. bir de kış üçgeni var fakat henüz yaz mevsiminde olduğumuz için onu göremezsin. Gülümseme
procyon-sirius-betelgeuse yıldızlarından oluşan kış üçgeni de ekim ayının sonundan itibaren görülmeye başlar.

bu arada vega-çalgı
deneb-kuğu
altair-kartal
takımyıldızlarında bulunurlar. Yani yaz üçgenini görüyorsan bu üç takımyıldızı da görüyorsun demektir. Gülümseme

"Dünyada her şey için, uygarlık için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir, ilim ve fennin dışında yol gösterici aramak dalgınlıktır, bilgisizliktir, doğru yoldan sapmaktır!" M. Kemal ATATÜRK
"İLİM TERCÜME İLE OLMAZ TETKİKLE OLUR!" M. Kemal ATATÜRK
Nükleer Kedi
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 31 Temmuz 2010 15:32:37 »

Yok yok, onun bahsettiği o üçgen değil başka üçgen.

andromeda-senem
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 31 Temmuz 2010 15:35:35 »

iyide öyle bişey yazmamış ki raşid nerden biliyorsun?Gülümseme

"Dünyada her şey için, uygarlık için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir, ilim ve fennin dışında yol gösterici aramak dalgınlıktır, bilgisizliktir, doğru yoldan sapmaktır!" M. Kemal ATATÜRK
Nükleer Kedi
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 31 Temmuz 2010 15:38:10 »

Öyle öyle  Kahkaha

andromeda-senem
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 31 Temmuz 2010 15:42:20 »

iyi hadi Gülümseme
bu arada ufak bi bilgi vermiş oldum ben de Gülümseme

Nükleer Kedi
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 31 Temmuz 2010 15:47:25 »

iyi hadi Gülümseme
Bilgilendirme için teşekkür ederiz. Bu arada her ne kadar adı yaz üçgeni de olsa kışın da görülebilmekte (öte yandan kış üçgeni yazın görülememekte).

sedna
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : 01 Ağustos 2010 11:07:47 »

Hayır yaz üçgeninden söz etmiyorum Gülümseme
Dörtgenin dört kenarı var,at bir kenarını olur mu üçgen ? Sırıtan Kahkaha Matematiğim süperdir Sırıtan Sırıtan Sırıtan Sırıtan Kahkaha Kahkaha

erdal hacal
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : 01 Ağustos 2010 12:48:55 »

Bir de "Büyük Kare" isimli bir dörtgen var bilirsiniz, ben onu daha çok Andromeda gökadasının yerini bulmak için referans olarak kullanmışımdır. Düşük açılarda dev asa bir kare gibi gözüken bu dörtgen tam tepe hizasına gelince nasıl bu kadar küçülür diye benim merakımı uyandırmıştır hep.
Nükleer Kedi
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : 01 Ağustos 2010 14:25:05 »

Bir de "Büyük Kare" isimli bir dörtgen var bilirsiniz, ben onu daha çok Andromeda gökadasının yerini bulmak için referans olarak kullanmışımdır. Düşük açılarda dev asa bir kare gibi gözüken bu dörtgen tam tepe hizasına gelince nasıl bu kadar küçülür diye benim merakımı uyandırmıştır hep.
Aynı şeyi ben de büyük kepçenin kasesinde çok yaşarım. Bu arada Büyük Kare M15'de de çok işe yarar Göz kırpan

nihat celik
Topluluk Yöneticisi
Forum Üyesi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #15 : 21 Ağustos 2010 05:03:14 »

iyi hadi Gülümseme
Bilgilendirme için teşekkür ederiz. Bu arada her ne kadar adı yaz üçgeni de olsa kışın da görülebilmekte (öte yandan kış üçgeni yazın görülememekte).

Şuanda kış üçgenini görüyorum raşid, gerçi güneş doğmak üzre ama güneşten önce onlar doğdu, aynı zamanda büyük kareyi de görüyorum ancak andromeda yı nasıl bulcam?
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

En iyi yol, bildiğin yoldur...

« Yanıtla #16 : 21 Ağustos 2010 10:43:16 »

Haklısın Nihat, kış üçgeni yaz aylarının sonlarına doğru güneş doğmadan biraz görünüyor.

Andromeda'yınasıl bulacağına gelince,

Geceyarısı gibi bakacak olursan kuzey-doğu tarafında kare biçiminde dört tane yıldız bulacaksın. Kraliçe takımyıldızına en yakın yıldızı bu karenin içinden bulacaksın. Kraliçenin kare tarafına yapmış olduğu en sivri uçtaki yıldızla bu yıldızı birleştirip bir doğru çıkartacaksın. Andromeda bu çizginin hemen hemen ortasında yer alır.

Umarım anlaşılır bir biçimde anlatmışımdır. En yakın zamanda Stellarium'dan bir resim koyarım bu başlığa....

"Birincisi, sık sık ve ücretli izinli olarak dışarıdaki bilim merkezlerinde çalışmam ve bu bilimsel alışverişe öğrencilerimi de katmam. İkincisi, Türkiye'mizin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan üst düzeyde bir araştırma yaparak gençliğe zararlı bir örnek olmam."  Feza Gürsey, ODTÜ'den ayrılma gerekçelerini açıklarken...
nihat celik
Topluluk Yöneticisi
Forum Üyesi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #17 : 21 Ağustos 2010 16:13:50 »

Haklısın Nihat, kış üçgeni yaz aylarının sonlarına doğru güneş doğmadan biraz görünüyor.

Andromeda'yınasıl bulacağına gelince,

Geceyarısı gibi bakacak olursan kuzey-doğu tarafında kare biçiminde dört tane yıldız bulacaksın. Kraliçe takımyıldızına en yakın yıldızı bu karenin içinden bulacaksın. Kraliçenin kare tarafına yapmış olduğu en sivri uçtaki yıldızla bu yıldızı birleştirip bir doğru çıkartacaksın. Andromeda bu çizginin hemen hemen ortasında yer alır.

Umarım anlaşılır bir biçimde anlatmışımdır. En yakın zamanda Stellarium'dan bir resim koyarım bu başlığa....

Stellariumdan dediğin doğruyu çizdim fakat yine de bulamadım andromedayı; ki o arada şehirden çıplak gözle görülecek parlaklıkta her hangi bir gök cismi de göremedim.
Nükleer Kedi
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #18 : 21 Ağustos 2010 20:14:06 »

Hakkaten de Kış Üçgeni görülüyor Kahkaha
Andromeda'nın Mirach yıldızını bul o sana yol gösterecektir. Onun üstünde mü Andromeda var. Biraz üstünde de V Andromeda var. İşte Andromeda gökadası orada. Bu arada nereden gözlem yapıyorsun Eryaman mı? Gülümseme
« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2010 20:16:50 Gönderen: Nükleer Kedi » Logged

nihat celik
Topluluk Yöneticisi
Forum Üyesi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : 21 Ağustos 2010 20:21:22 »

evet,  sahur saatinde balkondan Gülümseme kısıtlı da olsa ülker fln baya güzel görünüyo. apartman görevlisini atlatabilirsem çatıya çıkıcam bu gece Dil çıkaran
Sayfa: [1] 2 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.359 Saniyede 164 Sorgu ile Oluşturuldu