ODTÜ AAT Forum
Hoşgeldiniz,
Ziyaretçi
.Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
18 Mayıs 2012 18:42:31
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ara:
Gelişmiş Arama
ODTÜ AAT Gokyuzu.org Ana Sayfası
10056
Konu Gönderen:
627
Üye
Son üye:
ozan1999
ODTÜ AAT Forum
Gökbilim
Gökbilim Sorularınız-Gökbilim Eğitimi-Gökbilim Kaynakları
Liselere Gökbilim Dersi Geliyor
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« önceki
sonraki »
Sayfa:
[
1
]
2
Gönderen
Konu: Liselere Gökbilim Dersi Geliyor (Okunma Sayısı 2094 defa)
Nükleer Kedi
Full Member
Liselere Gökbilim Dersi Geliyor
«
:
25 Haziran 2010 14:29:42 »
Haberin detayları aşağıdaki gibidir.
http://www.haberturk.com/yasam/haber/526196-liselerde-yeni-ders-uzaylilar
«
Son Düzenleme: 27 Haziran 2010 12:49:55 Gönderen: Nükleer Kedi
»
http://esoturkiye.org
http://facebook.com/esoturkiye
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member
En iyi yol, bildiğin yoldur...
Ynt: Liselerde Gökbilim Dersi Zorunlu Hale Geliyor
«
Yanıtla #1 :
27 Haziran 2010 00:05:13 »
'Zorunlu' mu? Haberde ben bu dersin zorunlu olacağına ilişkim bir şey göremedim ben, yoksa yanılıyor muyum?
"Birincisi, sık sık ve ücretli izinli olarak dışarıdaki bilim merkezlerinde çalışmam ve bu bilimsel alışverişe öğrencilerimi de katmam. İkincisi, Türkiye'mizin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan üst düzeyde bir araştırma yaparak gençliğe zararlı bir örnek olmam." Feza Gürsey, ODTÜ'den ayrılma gerekçelerini açıklarken...
Nükleer Kedi
Full Member
Ynt: Liselerde Gökbilim Dersi Zorunlu Hale Geliyor
«
Yanıtla #2 :
27 Haziran 2010 12:50:15 »
Alıntı sahibi: Kemal üzerinde 27 Haziran 2010 00:05:13
'Zorunlu' mu? Haberde ben bu dersin zorunlu olacağına ilişkim bir şey göremedim ben, yoksa yanılıyor muyum?
Haklısın değiştirdim başlığı.
Seda
Yönetici
Forum Üyesi
Ynt: Liselere Gökbilim Dersi Geliyor
«
Yanıtla #3 :
27 Haziran 2010 14:13:40 »
Seçmeli ders diyor, o zaman birçok okulda yine açılmayacaktır bu ders... Sözde geçen sene de seçmeliydi, bizim okulda böyle bir ders yoktu.. Başka bir okulda 'Astronomi' adında bir ders vardı ama onda da fizik ya da diğer sayısal dersler işleniyordu...
Ama yine de azınlıkta kalan öğretmenlerimizin bu dersi benimseyip ders vermeye çalışacaklarını düşünüyorum... En azından ümit ediyorum..
Tezcan
Forum Üyesi
«
Yanıtla #4 :
29 Haziran 2010 22:46:46 »
İnşallah bizim okulda olur ya.
Zaman en iyi ilaçtır!
Fakat bazen en iyi zehir olabilir.
andromeda-senem
Forum Üyesi
«
Yanıtla #5 :
19 Aralık 2010 23:30:23 »
Ben çalıştığım okulda bu konuda çalışmalara başlıyorum.
Lise kademesinin panolarına uzayı elimden geldiğince açık anlatmaya çalışacağım.
Önümüzdeki sene gökbilim dersi de vermek istiyorum
Beni bundan daha çok mutlu edebilecek şey yoktur herhalde
"Dünyada her şey için, uygarlık için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir, ilim ve fennin dışında yol gösterici aramak dalgınlıktır, bilgisizliktir, doğru yoldan sapmaktır!" M. Kemal ATATÜRK
"İLİM TERCÜME İLE OLMAZ TETKİKLE OLUR!" M. Kemal ATATÜRK
seco
Forum Üyesi
«
Yanıtla #6 :
19 Aralık 2010 23:33:47 »
Ne mutlu öğrencilerine. Senin gibi bilgili ve ilgili birinden ders almak onlar için büyük şans olacak.
andromeda-senem
Forum Üyesi
«
Yanıtla #7 :
19 Aralık 2010 23:48:43 »
Çok teşekkür ederim
"Dünyada her şey için, uygarlık için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir, ilim ve fennin dışında yol gösterici aramak dalgınlıktır, bilgisizliktir, doğru yoldan sapmaktır!" M. Kemal ATATÜRK
Nükleer Kedi
Full Member
«
Yanıtla #8 :
19 Aralık 2010 23:53:21 »
Hakikaten ya. Benim okuduğum yıllarda öyle bir hoca olsaydı şu an ne durumda olurdum acaba? Belki de aynı olurdum
andromeda-senem
Forum Üyesi
«
Yanıtla #9 :
19 Aralık 2010 23:58:47 »
Öğretmenler hep tetikleyicidir, iyi ya da kötü.
Benim lisede bir Fizik öğretmenim vardı tüm ders boyunca onunla kavga ederdim. Her kelimeyi yanlış anlatırdı. Ben de onun sayesinde daha bir inatla sevdim fiziği
Ama onu hiç sevemedim.
Nükleer Kedi
Full Member
«
Yanıtla #10 :
20 Aralık 2010 01:08:29 »
Alıntı sahibi: andromeda-senem üzerinde 19 Aralık 2010 23:58:47
Benim lisede bir Fizik öğretmenim vardı tüm ders boyunca onunla kavga ederdim. Her kelimeyi yanlış anlatırdı. Ben de onun sayesinde daha bir inatla sevdim fiziği
Ama onu hiç sevemedim.
Buna katılıyorum, ben de üniversitede benzer şeyleri yaşıyorum sanırım
Seda
Yönetici
Forum Üyesi
«
Yanıtla #11 :
20 Aralık 2010 14:06:38 »
Alıntı sahibi: andromeda-senem üzerinde 19 Aralık 2010 23:58:47
Ama onu hiç sevemedim.
"Öğretmenler hep tetikleyicidir, iyi ya da kötü." Evet buna tamamiyle katılıyorum.. Öğretmenlerin çok etkisi oluyor öğrencilerin üzerinde...
Benim de şimdiye kadarki fizik öğretmenlerimle bir anlaşamama durumum vardı. Yalnız ben de durum biraz farklı gelişti; fiziği bir türlü sevemedim..
Mesela kimya öğretmenim vardı lisede, dershanede. O adam yüzünden de sürekli kimyayı araştırır, okur oldum. Şimdi üniversitedeki kimya öğretmenimi de çok seviyorum, derslerde hep beyin fırtınası yapıyorum, soru soruyorum vs....
«
Son Düzenleme: 20 Aralık 2010 14:12:32 Gönderen: Seda
»
andromeda-senem
Forum Üyesi
«
Yanıtla #12 :
20 Aralık 2010 23:07:01 »
Üniversitede Elektroteknik adında bir dersim vardı ve hocası da süper anlatıyordu... tabi bana göre
... bigün dersin çıkışında hocama elektronla ilgili bir soru sordum hoca döndü ve bana bu olayları bu kadar kurcalamayın neyse öyle öğrenin dedi
benim için iyi birşey mi dedi yoksa başından savmak için mi hâlâ anlamadım
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member
En iyi yol, bildiğin yoldur...
«
Yanıtla #13 :
20 Aralık 2010 23:33:47 »
Alıntı sahibi: andromeda-senem üzerinde 20 Aralık 2010 23:07:01
Üniversitede Elektroteknik adında bir dersim vardı ve hocası da süper anlatıyordu... tabi bana göre
... bigün dersin çıkışında hocama elektronla ilgili bir soru sordum hoca döndü ve bana bu olayları bu kadar kurcalamayın neyse öyle öğrenin dedi
benim için iyi birşey mi dedi yoksa başından savmak için mi hâlâ anlamadım
Bence ikincisi... Üniversitede bile bu düşünce hakimden ülkemizde bilim adına gelişme yaşanmasını beklemek çok hayalperestlik oluyor maalesef. Sözde bilimin yapıldığı yerde söylenen şeye bak ya...
"Birincisi, sık sık ve ücretli izinli olarak dışarıdaki bilim merkezlerinde çalışmam ve bu bilimsel alışverişe öğrencilerimi de katmam. İkincisi, Türkiye'mizin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan üst düzeyde bir araştırma yaparak gençliğe zararlı bir örnek olmam." Feza Gürsey, ODTÜ'den ayrılma gerekçelerini açıklarken...
Armağan
Forum Üyesi
«
Yanıtla #14 :
22 Aralık 2010 02:14:27 »
Türkiye'de bilim tek şey için yapılır:
LYS için...
"Acem seferinden vazgeçtik ve beruda başkaldıran düşmanın kaydın görmeye geldik.
Efendine söyle, Merci-Dâbık'ta karşıma çıksın!"
Yavuz Sultan Selim Memlük elçisini ülkesine geri gönderirken...
sedna
Forum Üyesi
«
Yanıtla #15 :
22 Aralık 2010 20:52:19 »
Alıntı sahibi: Armağan üzerinde 22 Aralık 2010 02:14:27
Türkiye'de bilim tek şey için yapılır:
LYS için...
Ortaokullar için de:SBS
Proud to be a GRYFFİNDOR!
gerisayımbaşlasın-TEMMUZ2011
andromeda-senem
Forum Üyesi
«
Yanıtla #16 :
04 Ocak 2011 17:46:33 »
Ama bilim ile uğraşmak için sınav hiçbir zaman engel olmamalıdır. İsteğiniz hayatınıza yön vermeli, hayatınız isteklerinize değil...!
Zaman kaybı diye düşündüğünüz şeyleri, avantaj haline dönüştürmekte sizin elinizde olacaktır.
Armağan
Forum Üyesi
«
Yanıtla #17 :
04 Ocak 2011 17:52:56 »
Haklısınız, ama şu da var ki insanarımız gereksiz şeyler için çalışıp duruyor, mecburi olarak. Bilimle alakası olmayan şeyler... Herşeyin temeli elbet öğretilir, tarihin, fiziğin, matematiğin.. Ama mühendis olacak adama niye edebiyat dersi verirler ki? Ben 4 yıl sayısal okudum, son yıl TM ye geçtim. Sayısalcılar, TM cilerin tüm edebiyat konularını görüyorlar. Bir de sınavları var edebiyattan... Genel kültür diyesim geliyor ama genel kültür sınavlarla verilmez ki....
"Acem seferinden vazgeçtik ve beruda başkaldıran düşmanın kaydın görmeye geldik.
andromeda-senem
Forum Üyesi
«
Yanıtla #18 :
04 Ocak 2011 17:59:36 »
Armağan oldum olası Edebiyat dersini sevmemişimdir. Zaten tamamiyle sayısal bir bölümde olmamın sebeplerinden birisi de bu. Ama ben yüksek lisansımı bitirirken tez vereceğim ve hâlâ bu edebi kuralları ince ince uygulama yeteneğim olmalı. Sen görme lisede sayısalım diye edebiyat, üniversitede zorunlu ders olan Türk Dili ve Edebiyatı dersini... sonra bu boşluğu okuduğun en kral romanlar bile dolduramaz. Bence işkenceye çevirmektense değerini bilmek gerek.
Ama derin edebiyat eğitimi, yönünü, amacını belirlemiş kişiye tabiki gereksizdir diye düşünüyorum.
Armağan
Forum Üyesi
«
Yanıtla #19 :
04 Ocak 2011 18:07:14 »
Zaten ben temel verilmesinden yanayım. Matematik, fizik, tarih TM'ye, MF'ye TS'ye mutlaka verilmeli... TM ciler genelde fenden hiç anlamıyor, TS ler YGS matematikte eksi net çıkarıyor. MF ler de ise genelde tarih, coğrafya olmuyor (Ama şunu da belirtmek gerekir ki MF ciler arasından hepsinden de anlayan gayet kültürlü ve parlak öğrenciler de çıkıyor.). Ama bu onların suçu değil, bu eğitim sisteminin suçu... Ben aslında fiziği hep sevdim, ama öğretmenlerim kötüydü, pek anlatamadılar (cidden böyle
) Öğretmenime YGS fizik soruyordum, bana 6 tane cevap söylüyordu, 6 sı da şıklarda yok... TM ye geçme sebeplerimden biri de sayısalı bu yüzden kapamamış olmamdı... Eğitim sistemimiz bence cidden kötü...
Neyse konu nereden nereye geldi
Umarım gökbilim dersi gelir... İnsanlarımız ufkunu açmakta matematikten daha yararlı olur diye düşünüyorum...
Sayfa:
[
1
]
2
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
Gökbilim
-----------------------------