bilgebay
Forum Üyesi
|
 |
« : 18 Mayıs 2010 11:33:11 » |
|
Sevgili dostlar,
Forum oldukça sessiz görünüyor...sınavların yoğunlaştığı bir dönem belki de....
Bulutlar benimle pek işbirliği yapmıyor ama ben herşeye rağmen azimle fotograf çekme çalışmalarımı sürdürmeye çabalıyorum
Ekte M81, M82 ve NGC3077'nin bulunduğu bir kare ile M101 ve şimdilik isimlerini bilmediğim bir kaç galaksinin olduğu bir başka kareyi gönderiyorum.
Her iki kare de Canon 450D kamera ile çekilmiştir. Diğer bilgiler aşağıdaki gibidir:
ISO:1600 Pozlama: 7x 300 saniye Resim işleme ve istifleme: Images Plus Renk ayarları: Photoshop Elements 2.0 Teleskop: Vixen A80SSW Kundak: Vixen New Atlux - Orion SSAG Autoguider
Bu hedefler üstündeki çalışmalarımı hava izin verdiği oranda sürdüreceğim ve son hallerini yine sizlerle paylaşacağım.
Bulutsuz ve karanlık bir gökyüzü dilerim hepinize.
Sedat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seda
Yönetici
Forum Üyesi

|
 |
« Yanıtla #1 : 18 Mayıs 2010 16:07:46 » |
|
Merhaba Sedat Bey, Okulun son haftalarında arkadaşların sınavları var evet, o yüzden derslerine odaklanmış durumdalar  Gökyüzü fotoğrafçılığına yeni yeni başlamış ve az sayıda fotoğraf çekmiş olsam da, bu alanda gördüğüm en güzel resimlerden diyebilirim. Teknik açıdan bir yorum yapamam ama görüntüler gayet net ve güzel..  Yeni fotoğraflarınızı büyük bir merakla bekliyorum.. Bu arada bu fotoğraflarınızı Günün Astronomi Fotoğrafı'na (GAF) gönderiyor musunuz?..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bilgebay
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #2 : 18 Mayıs 2010 16:49:38 » |
|
Sevgili Seda, Hepinize sınavlarda başarılar dilerim... üniversiteyi bitireli uzun yıllar oldu ama o stresli günleri hala unutmadım... no pain, no gain! Nazik yorumun için teşekkür ederim... bunlar sadece "ilk denemelerim"... çok daha güzelleri gelecek...tek sıkıntım zaman ve uygun hava durumu bulabilmek... gökgözlem insana beklemeyi, sabretmeyi başarıyla öğreten uğraşlardan biri... belki 2000 yılda bir kere olan bir olaya denk geliyorsun, hazırlanıyorsun... ama o gün yağmur yağıyor... imkanlar izin verse de herkesin bir Hubble teleskopu olsa  Sevgiler Sedat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member

En iyi yol, bildiğin yoldur...
|
 |
« Yanıtla #3 : 18 Mayıs 2010 20:28:27 » |
|
Sedat Bey, Forumu kullanan çoğu arkadaşın sınavları var ve de gerçekten çok yoğunlar... Resimleriniz için ise söyleyebileceğim tek şey: HARİKA olduğudur. Gökyüzü fotoğrafçılığına benim de az da olsa ilgim var (ama ne yazık ki resmim yok  ) ama resimlerin çok güzel olduğunu belirtmeliyim... Seda'nın sorduğu gibi gönderiyor musunuz bunları GAF'a? Bence bu resimler GAF'ta seçilecek kadar güzeller...
|
|
|
|
|
|
"Birincisi, sık sık ve ücretli izinli olarak dışarıdaki bilim merkezlerinde çalışmam ve bu bilimsel alışverişe öğrencilerimi de katmam. İkincisi, Türkiye'mizin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan üst düzeyde bir araştırma yaparak gençliğe zararlı bir örnek olmam." Feza Gürsey, ODTÜ'den ayrılma gerekçelerini açıklarken...
|
|
|
bilgebay
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #4 : 18 Mayıs 2010 20:57:01 » |
|
Sevgili Kemal,
Size ve tüm sınavı olan arkadaşlara başarı dileklerimi yineliyorum.
Güzel sözleriniz için de teşekkür ediyorum. Seda'nın mesajında GAF konusunu iş yoğunluğu nedeniyle gözden kaçırmışım. Biraz önce siteye üye oldum, 24 saat içinde etkin hale geleceğine dair bir mesaj aldım. Sonrasında da resimleri açıklamaları ile birlikte göndereceğim.
Bu arada bugün GAF'a bir türlü girebilmem mümkün olmadı. Her denememde "You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near at line 11" şeklinde bir mesaj alıyorum. Oysa geçtiğimiz haftalarda sorunsuz girebiliyordum. Sorun ben de mi yoksa GAF sunucusunda mı bilemedim.
Sevgiler,
Sedat
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 18 Mayıs 2010 22:26:34 Gönderen: bilgebay »
|
|
|
|
|
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member

|
 |
« Yanıtla #5 : 18 Mayıs 2010 21:39:50 » |
|
Sedat Bey,
Haber verdiğiniz için teşekkürler... Günlük ve otomatik olarak resimlerin değişmesi gerekiyor ama sanırım kodda bir hata var... Elle hergün yapıyoruz ama bazen böyle gözden kaçmalar olabiliyor. Artık girebilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
"Birincisi, sık sık ve ücretli izinli olarak dışarıdaki bilim merkezlerinde çalışmam ve bu bilimsel alışverişe öğrencilerimi de katmam. İkincisi, Türkiye'mizin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan üst düzeyde bir araştırma yaparak gençliğe zararlı bir örnek olmam." Feza Gürsey, ODTÜ'den ayrılma gerekçelerini açıklarken...
|
|
|
|
Nükleer Kedi
|
 |
« Yanıtla #6 : 19 Mayıs 2010 15:19:17 » |
|
Elinize sağlık Sedat Bey. Resimler gerçekten çok güzel. Uzun zamandır GAF'ta derin uzay yer almıyordu. Bunları mutlaka GAF'ta görmek istiyoruz. Çalışmalarınızın devamını merakla bekliyorum  Saygılarımla. Raşid
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sinan cate
Topluluk Üyesi
Forum Üyesi

|
 |
« Yanıtla #7 : 19 Mayıs 2010 16:58:17 » |
|
Çok güzel çalışmalar Sedat Bey. En kısa zamanda C9.25 ile yaptığınız çalışmaları da görmeyi diliyoruz. 
|
|
|
|
|
|
Astronomers Do It in the Dark
|
|
|
|
İlker Doğan
|
 |
« Yanıtla #8 : 20 Mayıs 2010 01:25:37 » |
|
Güzel çalışmalarınızın devamını bekliyor, başarılar diliyorum 
|
|
|
|
|
|
PeRSeuS - The humanoid hero of all gods!
|
|
|
Seda
Yönetici
Forum Üyesi

|
 |
« Yanıtla #9 : 20 Mayıs 2010 10:42:42 » |
|
GAF'a katıldığınıza çok sevindim Sedat Bey  Gökyüzünüz açık olsun 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bilgebay
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #10 : 20 Mayıs 2010 10:52:59 » |
|
Sevgili dostlar,
Hepinize çok teşekkür ederim.
9.25 in ayna ayarlarını (collimation) yapabileceğim bir hava durumu olursa hemen onunla da çekimlere başlayacağım. Dua edelim hava bulutsuz olsun bu hafta sonu.
GAF'a resimleri göndermek için alt yazılarını ilk fırsatta yazacağım, yoksa hemen gönderebilirdim.
Sevgiler
Sedat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bilgebay
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #12 : 24 Mayıs 2010 18:35:31 » |
|
Hepinize iyi bir hafta dliyorum. Bu hafta sonu hava oldukça kötüydü....üstelik ay da fotograf çekmeye engel teşkil ediyordu... yine de şansımı zorladım ve M51 üstünde biraz çalışma fırsatı yakaladım... nedense bu sefer çekimler biraz gürültülü... ay yüzünden olabileceğini düşünüyorum... yine de resmi sizlerle paylaşıyorum.  ISO:1600 Pozlama: Light - 11x 300 sn, Dark - 10x 300 sn Resim çekme ve istifleme: Images Plus Parlaklık ve kontrast ayarları: Photoshop Elements 2.0 Renk ayarları: Yapılmadı Teleskop: Vixen A80SSW Kamera: Canon 450D Kundak: Vixen New Atlux - Orion SSAG Autoguider 24/5/2010 Marmaris, Gökbel Sevgler Sedat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Armağan
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #13 : 24 Mayıs 2010 23:25:39 » |
|
 cidden çok güzel çekmişsin. Tebrikler Sedat ağabi...
|
|
|
|
|
|
"Acem seferinden vazgeçtik ve beruda başkaldıran düşmanın kaydın görmeye geldik. Efendine söyle, Merci-Dâbık'ta karşıma çıksın!" Yavuz Sultan Selim Memlük elçisini ülkesine geri gönderirken...
|
|
|
bilgebay
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #14 : 25 Mayıs 2010 10:15:20 » |
|
Teşekkürler Armağan. Bir Markarian zinciri keşif fotoğrafı ekliyorum aşağıya... bunun üstünde daha fazla çalışıp sonucu tekrar paylaşacağım sizlerle... Sevgiler http://farm4.static.flickr.com/3416/4638362870_e890740df4_o.jpg
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 25 Mayıs 2010 10:17:38 Gönderen: bilgebay »
|
|
|
|
|
nisa tuğrul
Topluluk Üyesi
Forum Üyesi

|
 |
« Yanıtla #15 : 25 Mayıs 2010 21:49:26 » |
|
fotoğraflar çok güzel sedat bey, tebrik ederim umarım daha çok fotoğraf yüklersiniz siteye de gözlerimiz bayram eder 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bilgebay
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #16 : 26 Mayıs 2010 08:35:05 » |
|
fotoğraflar çok güzel sedat bey, tebrik ederim umarım daha çok fotoğraf yüklersiniz siteye de gözlerimiz bayram eder  Sevgili Nisa, çok teşekkür ederim...hemen bir resim daha ekliyorum  Sevgiler Sedat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bilgebay
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #17 : 26 Mayıs 2010 08:37:16 » |
|
M42+M43 Avcı bulutsusu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İlker Doğan
|
 |
« Yanıtla #18 : 26 Mayıs 2010 10:52:49 » |
|
Yine çok güzel 
|
|
|
|
|
|
PeRSeuS - The humanoid hero of all gods!
|
|
|
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member

|
 |
« Yanıtla #19 : 26 Mayıs 2010 14:28:06 » |
|
Elinize sağlık, çok güzel bir resim daha...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|