ODTÜ AAT Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
18 Mayıs 2012 18:26:49

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ara:     Gelişmiş Arama
10056 Mesaj 771 Konu Gönderen: 627 Üye
Son üye: ozan1999
* Ana Sayfa Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt
+  ODTÜ AAT Forum
|-+  Gökbilim
| |-+  Uzay Çalışmaları - Dünya Dışı Yaşam
| | |-+  uzaylılardan sakının
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: uzaylılardan sakının  (Okunma Sayısı 1343 defa)
ayfer
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 26 Nisan 2010 23:46:16 »

http://www.ntvmsnbc.com/id/25086597/
Stephan Hawking'in uzaylılarla ilgili düşünceleri.
« Son Düzenleme: 26 Nisan 2010 23:53:04 Gönderen: ayfer » Logged
6arış
Topluluk Üyesi
Forum Üyesi
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 27 Nisan 2010 21:37:55 »

mail listesinde bu konuyla ilgili fikrimi belirtmiştim ama burada tekrarlamak istedim:

ben şaşırdım Stephen Hawking'in böyle bir açıklama yapmasına. evren yaşamla dolu belki, milyonlarca galakside milyarlarca yıldız, trilyonlarca gezegen var ancak en yakın galaksi  bile iki buçuk milyon ışık yılı uzaklıkta, gitmesi iki buçuk milyon yıl sürecek, ışık hızında gidilebilecek bir teknolojiye ulaşıldığını varsayarak.. çok teknolojik bir uygarlık olmalı uzaylılar, boyutlararası yolculuk yapabilmeli ki ulaşsınlar bize.. zaten bu derece aşmış bir uzaylı uygarlık dünyaya ulaşmış ya da ulaşacak olsa bile bizimle iletişim kurmaları olasılığı bizim orangutanları ciddiye alıp onlara iki çift laf anlatma çabamıza benzerdi herhalde..  aynı şekilde bizi sömürmek gibi bir amaçlarının olması ihtimali de nedir yani, çok ileri teknolojilerden bahsediyoruz burada, buraya gelip abdnin ırağa petrol için yaptıkları gibi ya da amerika kıtasına ilk gelenlerin kızılderililere, mayalılara yaptığı gibi sömürü yapmasına benzetmek bu mevzuları atlamak demek olmuyor mu? Hawking nasıl düşündü de böyle cümleler çıktı ağzından acaba?

ben hawking'e katılmıorum.uzayda yaşama inanıorum ama, olur da bir gün temasa geçersek, çok şey öğrenebileceğimizi düşünüyorum, eğer bizi takarlarsa tabi Kahkaha bu ilkelliğimizle!
« Son Düzenleme: 27 Nisan 2010 21:39:40 Gönderen: 6arış » Logged
Tezcan
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 28 Nisan 2010 17:23:05 »

Çok haklısın.Bence bunu Stephen Hawking söylemiş olamaz. Bence bunda bir iş var.

Zaman en iyi ilaçtır!
Fakat bazen en iyi zehir olabilir.
sedat
Sedat CANLI
Yönetici
Forum Üyesi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 28 Nisan 2010 19:36:28 »

yarın akşam trt radyo 1 de bu konuyu tartışıyoruz. bakalım nasıl bir sonuca varacağız? program saati 23:00 ama biizm çıkmamız 24:00 ten sonrasına sarkabilir.
ayfer
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 28 Nisan 2010 22:18:11 »

İnsanlık başka gezegenlere gittiğinde nasıl davranırdı sizce?

Tezcan
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 29 Nisan 2010 16:48:52 »

yarın akşam trt radyo 1 de bu konuyu tartışıyoruz. bakalım nasıl bir sonuca varacağız? program saati 23:00 ama biizm çıkmamız 24:00 ten sonrasına sarkabilir.

Biraz daha erken olamaz mı?Ben o zman uyumuş olacağım  Utandım

Zaman en iyi ilaçtır!
Fakat bazen en iyi zehir olabilir.
sedna
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 30 Nisan 2010 18:50:22 »

İnsanlık başka gezegenlere gittiğinde nasıl davranırdı sizce?

Bence pek dostça davranmazdı.O yüzden uzaylılar da bize iyi davranacak diye bir kural yok Masum

Proud to be a GRYFFİNDOR!
gerisayımbaşlasın-TEMMUZ2011
nisa tuğrul
Topluluk Üyesi
Forum Üyesi
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 04 Mayıs 2010 22:01:17 »

bence hawking diyorsa bir bildiği vardır mutlaka:)

ben de kendisine katılıyorum, uzaylılar konusunda da çok iyi düşüncelerim yok açıkcası..

mesala dünya da ki yaşama ilgi duydukları için  insanlarda dahil olmak üzere tüm canlıların üzerinde "deneyler" yapıp, bizim biyolojimizi çözmeye çalışacak olabilirler?
belki de kendi doğal kaynakları bittiği için dünyayı ziyaret etmişlerdir ve kaynaklarımızı sömüreceklerdir

vee bence sadece insanlarda değil tüm canlılarda lider olma hevesi var, sırf bu yüzden bile dünyadaki yaşama saygı duyacaklarını sanmıyorum, sonuçta büyük balık küçük balığı yer..
ozan
Topluluk Üyesi
Forum Üyesi
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 09 Mayıs 2010 22:02:32 »

Nisa ben de senin gibi dusunuyorum

Ayrica, insanin bugunku teknolojisine gelmesini saglayan sey de savaslar ve icinde bulundugu huzursuz ortam olmustur. Evrimsel acidan da bakmak gerekirse eger ki biz zaten huzursuz bir ortamda ortaya cikmis olmasaydik asla alet yapmak zorunda kalmayacaktik. Alet yapmasaydik daha ileriye gidemeyecektik, ve alet yapanlarin ayakta kaldigini ve yapamayanlarin elendigini dusundugumuz zaman. Cevre direncinin artmasinin ortalama zeka uzerinde ne kadar onemli bir yeri oldugunu kabul etmemiz gerekir.

Ayni sekilde uzayin derinlerinden de bir grup canli buraya geliyorsa bizimle iyi iliski kurmak icin geleceklerini dusunmek gercekten komik olur. Dusunun ki biz gidiyoruz uzaya ne icin gidecegiz? Uzaylilarla kardes kardes, saklambac oynamaya mi? Hayir tabi ki! Oraya koloni kurmaya, orayi somurmeye vs gidecegiz. Onlar da farkli birsey yapmayacaklar.

Bir de "O kadar teknolojileri varsa bariscidirlar" mantigini bir daha dusunun! Bizim de Mars'a gidecek kadar teknolojimiz var ama barisci degiliz olmayacagiz da...
ayfer
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 09 Mayıs 2010 22:34:09 »

Bende Nisa ve Ozan gibi düşünüyorum.İnsan nereye gitse rahat durmaz;gezegenler arası iyi niyet elçisi olamıyacağı aşikar.Bu arada  Carl Sagan diski uzay yolculuğuna gönderirken,bu olasılkları hiç mi gözönüne almadı? Mutlaka düşünmüş olmalı.
ayfer
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 22 Mayıs 2010 21:15:21 »

Sakınılacaklar arasına Çin'li taykonotları da eklemeli.Uzay istasyonunda ki menülerinde köpek eti varmış.
Önlerine ne gelirse tükettiklerinden, dünyadan gıda desteği gecikse ne yaparlar bilmem artık
Tüm astronotların önünde saygıyla eğiliyor,ve bu taykonotu da sıfır puanla evrene havale ediyorum. Dil çıkaran
İlker Doğan
Yönetici
Forum Üyesi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 23 Mayıs 2010 11:06:35 »

Sakınılacaklar arasına Çin'li taykonotları da eklemeli.Uzay istasyonunda ki menülerinde köpek eti varmış.
Önlerine ne gelirse tükettiklerinden, dünyadan gıda desteği gecikse ne yaparlar bilmem artık
Tüm astronotların önünde saygıyla eğiliyor,ve bu taykonotu da sıfır puanla evrene havale ediyorum. Dil çıkaran

Bence konuya böyle yaklaşmamak lazım Gülümseme Farklı kültürlerin yedikleri şeylere bakış açısı tamamen onları ilgilendirir ve bence son derece normaldir. Bizim kafamızdaki köpek algısı son derece farklı olduğu için onların köpek yemesine bu kadar tepki gösteriyoruz ancak bu köpek "yenmez" anlamına gelmiyor dünyanın her yerinde. Sanırım tarihin eski çağlarında ve şimdiki zamanda at etini yiyen, atın sütünü içen, hatta sütünden alkollü içki yapan başka bir millet yoktur bizim haricimizde Gülümseme Bir rus arkadaşım, kendilerinin hiç ördek eti yemediğini söylemişti ve ben ne kadar güzel bir şey olduğunu anlatmaya çalışırken neredeyse baygınlık geçiriyordu Gülümseme Sonuç olarak bu köpek eti yiyen çinli taykonotların yiyecek yemek bulamayıp insanları da yiyeceği anlamına gelmiyor Gülümseme Ben taykonotlara da tam puan verip onların da önünde saygıyla eğiliyorum Gülümseme

PeRSeuS - The humanoid hero of all gods!
ayfer
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : 23 Mayıs 2010 13:40:33 »

Farklı kültürleri anlamaya çalışırım ama,bazı alışkanlıklara ve geleneklere karşı dururum. Gülümseme
Örneğin kadınların sünnet edilmesi,küçük yaşta evlendirilmesi vs,vs.
Bunu ben sıradan bir yeme_içme kültürü olarak görmüyorum.
Bu gibi davranışlar ortak değerlerin paylaşımının çoğaldığı dönemde daha çok göze batıyor ve tepki duyuluyor.
Çin'de köpek etinin tüketildiği lokantaların sayısı oldukça az (eşimin gözlemi) kaldı ki Çin hükümeti bu lokantaları yasaklama kararı aldı.Astronotları çok özel insanlar olarak görüyorum.Onları yemek masasının başında bir şeylere iyi geldiği için maymunu canlıyken kafasını kesip beyinlerini yerken görmek istemiyorum.Bunu yapan kim olursa olsun,sırf kültürü bu diye saygı duymam. Gülümseme
İlker Doğan
Yönetici
Forum Üyesi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : 24 Mayıs 2010 02:03:47 »

Farklı kültürleri anlamaya çalışırım ama,bazı alışkanlıklara ve geleneklere karşı dururum. Gülümseme
Örneğin kadınların sünnet edilmesi,küçük yaşta evlendirilmesi vs,vs.
Bunu ben sıradan bir yeme_içme kültürü olarak görmüyorum.
Bu gibi davranışlar ortak değerlerin paylaşımının çoğaldığı dönemde daha çok göze batıyor ve tepki duyuluyor.
Çin'de köpek etinin tüketildiği lokantaların sayısı oldukça az (eşimin gözlemi) kaldı ki Çin hükümeti bu lokantaları yasaklama kararı aldı.Astronotları çok özel insanlar olarak görüyorum.Onları yemek masasının başında bir şeylere iyi geldiği için maymunu canlıyken kafasını kesip beyinlerini yerken görmek istemiyorum.Bunu yapan kim olursa olsun,sırf kültürü bu diye saygı duymam. Gülümseme
Ayfer hanım benim yukarda verdiğim cevapla sizin burada bahsettiğiniz şey çok farklı şeylere doğru gitti aslında, son verdiğiniz cevaptaki "olmalı ya da olmamalı"lar bırakın ayrı bir tartışma konusu olmayı, başlıbaşına yeni bir forum olur Gülümseme O zaman bizim de inek yememizle bakireliği bozulan kızlarımızı öldürmemiz arasında da bir bağlantı mı var Gülümseme Maymun olayı hiçbir kültürde yok, o doğada hiçbir hayvanın bile yapmayacağı bir şey. Ancak insan gibi kafasını kullanarak işi ne boyutlara götürebilirim diyen bir hayvanın harcı olabilir. O işin bambaşka bir boyutu. Sadece yağı için tonlarca balinayı öldürmek ya da sırf yüzgecinden çorba yapmak için köpekbalığını öldürmekle aynı şey. Doğru dürüst öldürüp yiyeceksen (etinden, sütünden, yününden faydalanmak misali) balinayı da, köpekbalığını da, maymunu da ye. Ancak ne yalan söyleyeyim, maymun bizim (en azından benim) çok yakın akrabamız olduğu için onu yeme düşüncesi biraz insan yemek gibi geliyor bana ve hoşuma gitmiyor. Benim bahsetiğim şeyler insanların yemeğe bakış açısı ve hala yukarıda dediğim şeyin gayet normal bir şey olduğunu düşünüyorum Gülümseme

PeRSeuS - The humanoid hero of all gods!
ayfer
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : 24 Mayıs 2010 23:18:39 »

Ben örneğimi yeme-içme alışkanlıklarıyla,diğer alışkanlıklarımız arasında bağlantı var diye vermedim. Gülümseme
Anlaşılsın diye verdim.Çünkü,davranış,alışkanlık,gelenek vs kültürün parçası.
Nasıl ki herhangi bir kültürün insanlar arası ilişkiler boyutunda ki bazı yansımalarına (recm,namus cinayeti,küçük kızların zorla evlendirilmesi)
nasıl karşı çıkabiliyorsam,yine bir kültürün yeme-içme alışkanlıkları bölümüne de karşı çıkabilirim.Kültürel alışkanlıklar eleştirilemez değildir.
Hepsine de saygı duyacağım diye bir kural yok. Gülümseme

Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.3 Saniyede 137 Sorgu ile Oluşturuldu