Farklı kültürleri anlamaya çalışırım ama,bazı alışkanlıklara ve geleneklere karşı dururum.

Örneğin kadınların sünnet edilmesi,küçük yaşta evlendirilmesi vs,vs.
Bunu ben sıradan bir yeme_içme kültürü olarak görmüyorum.
Bu gibi davranışlar ortak değerlerin paylaşımının çoğaldığı dönemde daha çok göze batıyor ve tepki duyuluyor.
Çin'de köpek etinin tüketildiği lokantaların sayısı oldukça az (eşimin gözlemi) kaldı ki Çin hükümeti bu lokantaları yasaklama kararı aldı.Astronotları çok özel insanlar olarak görüyorum.Onları yemek masasının başında bir şeylere iyi geldiği için maymunu canlıyken kafasını kesip beyinlerini yerken görmek istemiyorum.Bunu yapan kim olursa olsun,sırf kültürü bu diye saygı duymam.

Ayfer hanım benim yukarda verdiğim cevapla sizin burada bahsettiğiniz şey çok farklı şeylere doğru gitti aslında, son verdiğiniz cevaptaki "olmalı ya da olmamalı"lar bırakın ayrı bir tartışma konusu olmayı, başlıbaşına yeni bir forum olur

O zaman bizim de inek yememizle bakireliği bozulan kızlarımızı öldürmemiz arasında da bir bağlantı mı var

Maymun olayı hiçbir kültürde yok, o doğada hiçbir hayvanın bile yapmayacağı bir şey. Ancak insan gibi kafasını kullanarak işi ne boyutlara götürebilirim diyen bir hayvanın harcı olabilir. O işin bambaşka bir boyutu. Sadece yağı için tonlarca balinayı öldürmek ya da sırf yüzgecinden çorba yapmak için köpekbalığını öldürmekle aynı şey. Doğru dürüst öldürüp yiyeceksen (etinden, sütünden, yününden faydalanmak misali) balinayı da, köpekbalığını da, maymunu da ye. Ancak ne yalan söyleyeyim, maymun bizim (en azından benim) çok yakın akrabamız olduğu için onu yeme düşüncesi biraz insan yemek gibi geliyor bana ve hoşuma gitmiyor. Benim bahsetiğim şeyler insanların yemeğe bakış açısı ve hala yukarıda dediğim şeyin gayet normal bir şey olduğunu düşünüyorum