ODTÜ AAT Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
18 Mayıs 2012 18:25:14

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ara:     Gelişmiş Arama
10056 Mesaj 771 Konu Gönderen: 627 Üye
Son üye: ozan1999
* Ana Sayfa Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt
+  ODTÜ AAT Forum
|-+  Gökbilim
| |-+  Gökbilim Sorularınız-Gökbilim Eğitimi-Gökbilim Kaynakları
| | |-+  amatör gözlem
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: amatör gözlem  (Okunma Sayısı 907 defa)
furkan
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 15 Nisan 2010 19:58:59 »

çanakkale küçükkuyu kazasında ağustos sonları 2009 yılında gökyüzünde yaklaşık 11 tane olarak beliren parlak kırmızı renkli gök cisimleri gördüm,yavaş bir şekilde ilerliyorlardı,yaklaşık 5 dakika kadar ilerlediler ve sonra gözden kayboldular.bu olay 2 hafta kadar sürdü ama ilki kadar çok sayıda ve yavaş değildi.bu da bir çeşit gök taşı yağmurumudur?
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

En iyi yol, bildiğin yoldur...

« Yanıtla #1 : 15 Nisan 2010 20:45:10 »

5 dakika bir göktaşının ilerlemesi için fazla uzun bir süre gibi geliyor bana. Gördüğünüz başka bir şey olmasın...

"Birincisi, sık sık ve ücretli izinli olarak dışarıdaki bilim merkezlerinde çalışmam ve bu bilimsel alışverişe öğrencilerimi de katmam. İkincisi, Türkiye'mizin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan üst düzeyde bir araştırma yaparak gençliğe zararlı bir örnek olmam."  Feza Gürsey, ODTÜ'den ayrılma gerekçelerini açıklarken...
ayfer
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 15 Nisan 2010 20:51:56 »

Kemal sanırım Furkan'ın bahsettiği "Kemer 'de ufo paniği"başlığında tartıştığımız nesnelere benziyor.Hatırladın mı ben de Ç.kale'de görmüştüm.Tarihler de örtüşüyor.
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

En iyi yol, bildiğin yoldur...

« Yanıtla #3 : 15 Nisan 2010 21:00:29 »

Evet gerçekten garip... Dediğiniz gibi belki aynı şeylerden bahsediyorsunuzdur...

"Birincisi, sık sık ve ücretli izinli olarak dışarıdaki bilim merkezlerinde çalışmam ve bu bilimsel alışverişe öğrencilerimi de katmam. İkincisi, Türkiye'mizin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan üst düzeyde bir araştırma yaparak gençliğe zararlı bir örnek olmam."  Feza Gürsey, ODTÜ'den ayrılma gerekçelerini açıklarken...
furkan
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 15 Nisan 2010 23:04:57 »

ben böylesi gök olaylarını takip etmesini severim,bilim teknik dergisinden gök olaylarına bakarım.genellikle ağustos aylarında ç.kalede bu tür olaylar olduğunu gözlemliyorum.
furkan
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 06 Temmuz 2010 11:11:30 »

05.07.2010 saat:21:41 de çanakkale-küçükkuyu kazasında 9 adet gene kırmızı renkte yavaşca parlayarak beliren cisimleri gördüm.cisimler doğu yönünden belirdi.havada yaklaşık 15-20 dakika kadar kaldılar.gökyüzünde belirli sırada dizildiler.hatırladığım kadarıyla şekillerini de çizdim.çanakkale yada balıkesirde gözlem yapan arkadaşlar varsa irtibatta olabiliriz.
Tezcan
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 06 Temmuz 2010 16:57:15 »

Çanakkale'nin özelliği ne ki böyle gökcisimleri görülüo  Ney

Zaman en iyi ilaçtır!
Fakat bazen en iyi zehir olabilir.
Seda
Yönetici
Forum Üyesi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 06 Temmuz 2010 17:20:28 »

Cidden...  Ney  Masum
Gökcismi olduğu da meçhul gerçi..  Kararsız
Armağan
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 10 Temmuz 2010 02:49:26 »

Çanakkale'nin özelliği ne ki böyle gökcisimleri görülüo  Ney

Uzaylıların tarih dersi almadığını kim söylemiş? Uzaylı buram buram tarih kokan güzel Çanakkalem'de tarih bilgisini geliştirmeye gelmiş olamaz mı? Gülümseme
Cidden uzay istasyonları fln olamaz değil mi?

"Acem seferinden vazgeçtik ve beruda başkaldıran düşmanın kaydın görmeye geldik.
Efendine söyle, Merci-Dâbık'ta karşıma çıksın!"
Yavuz Sultan Selim Memlük elçisini ülkesine geri gönderirken...
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.148 Saniyede 95 Sorgu ile Oluşturuldu