ODTÜ AAT Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
18 Mayıs 2012 18:20:56

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ara:     Gelişmiş Arama
10056 Mesaj 771 Konu Gönderen: 627 Üye
Son üye: ozan1999
* Ana Sayfa Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt
+  ODTÜ AAT Forum
|-+  Gökbilim
| |-+  Gökyüzünde Neler Var?
| | |-+  Bir Gökcismin Olsun...
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Bir Gökcismin Olsun...  (Okunma Sayısı 2115 defa)
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

En iyi yol, bildiğin yoldur...

« : 02 Nisan 2010 20:08:34 »

Vakti zamanında bu forumda bir 'Senin de yıldızın olsun' konusu açılmıştı. Sonra bu konu unutuldu gitti. Yenisini ben açayım dedim. Ama bu sefer kendimizi sadece yıldızlarla sınırlamayacağız. İstediğiniz her gök cismini 'alabilirsiniz'. (Güneş Sistemi'ndeki cisimler de buna dahil)
« Son Düzenleme: 02 Nisan 2010 20:10:13 Gönderen: Kemal » Logged

"Birincisi, sık sık ve ücretli izinli olarak dışarıdaki bilim merkezlerinde çalışmam ve bu bilimsel alışverişe öğrencilerimi de katmam. İkincisi, Türkiye'mizin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan üst düzeyde bir araştırma yaparak gençliğe zararlı bir örnek olmam."  Feza Gürsey, ODTÜ'den ayrılma gerekçelerini açıklarken...
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 02 Nisan 2010 20:09:49 »

Mesela ben,

Büyük Köpek'teki Sirius'u alıyorum. Kendisi parlaklığı ile ün salmış bir cisimdir. Ayrıca Köpek Takımyıldızı'nı da severim...

"Birincisi, sık sık ve ücretli izinli olarak dışarıdaki bilim merkezlerinde çalışmam ve bu bilimsel alışverişe öğrencilerimi de katmam. İkincisi, Türkiye'mizin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan üst düzeyde bir araştırma yaparak gençliğe zararlı bir örnek olmam."  Feza Gürsey, ODTÜ'den ayrılma gerekçelerini açıklarken...
sedna
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 02 Nisan 2010 21:37:30 »

Takımyıldız olarak Perseus'u,gezegen olarak Uranüs'ü alıyorum. Sırıtan

Proud to be a GRYFFİNDOR!
gerisayımbaşlasın-TEMMUZ2011
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 02 Nisan 2010 21:39:09 »

Takımyıldız olarak Perseus'u,gezegen olarak Uranüs'ü alıyorum. Sırıtan

Nedeni de söyler misin Doğa? Neden bu kadar önemli senin için Perseus la Uranüs?

sedna
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 02 Nisan 2010 22:03:39 »

Perseus çünkü:Mitolojiye olan merakım+Perseus'un hikayesi çok hoşuma gidiyor. Göz kırpan
Uranüs'ü söylemek istemiyorum,kızabilirsiniz Masum

ayfer
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 02 Nisan 2010 23:06:42 »

Kutup Yıldızı'nı seçiyorum.Nerede olduğunu ilk sorduğum ve öğrendiğim yıldız olduğu için. Gülümseme
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 02 Nisan 2010 23:39:04 »

Perseus çünkü:Mitolojiye olan merakım+Perseus'un hikayesi çok hoşuma gidiyor. Göz kırpan
Uranüs'ü söylemek istemiyorum,kızabilirsiniz Masum
Kızmak mı? Herkes istediği cismi istediği nedenden dolayı sevebilir Doğa. Kimsenin kimseye kızma hakkı yok. Ama söylemek istemiyorsan durum başka tabii.

Kutup Yıldızı'nı seçiyorum.Nerede olduğunu ilk sorduğum ve öğrendiğim yıldız olduğu için. Gülümseme

Aslında öğrenmek için zor bir yıldız seçmişsiniz Ayfer Hanım. Malum Polaris'i yani Kutup Yıldızı'nı bulmak için genelde Büyük Ayı Takımyıldızı kullanılır. çünkü kendisi pek farkedilir özelliği olan bir yıldız değildir.
« Son Düzenleme: 02 Nisan 2010 23:40:55 Gönderen: Kemal » Logged

ayfer
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 03 Nisan 2010 00:10:48 »

Kemal,o zamanlar (geçen yıl) adını bildiğim  ve sorabileceğim tek yıldız Kutup Yıldızı'ydı da ondan Kahkaha
levent
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 03 Nisan 2010 14:27:42 »

Benim adım Nazlı.Ben Satürn ü seçtim.Çünkü onun halkaları var.Birde eliptik galaksi.Çünkü onları çok seviyorum.( Ne dediyse aynısını yazdım.levent)

levent
Nükleer Kedi
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 03 Nisan 2010 17:47:05 »

En güzelini Nazlı almış, o zaman ben de ikici güzeli alayım: Ülker (7 kız kardeş, Süreyya (Ar.), Subaru (Jap.), Pervin(Far.), Kimah (İbr.), La Pléiade (Fr.), Stozhary (Uk.), Kṛttikā (Hint.), Matariki (Maori), Mao (Çin.))  Gülümseme
....
Mor bulutlarla açık türbene çatsam da tavan;
Yedi kandilli Süreyya’yı uzatsam oradan;

Sen bu avizenin altında, bürünmüş kanına,
Uzanırken gece mehtabı getirsem yanına,
....
M. Akif Ersoy

Tezcan
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 03 Nisan 2010 20:05:10 »

Benim en sevdiğim gökcismi tabi ki "Güneş".Çünkü bizim ısı ve ışık kaynağımız ve gezegenlerinin annesi bana göre.

Zaman en iyi ilaçtır!
Fakat bazen en iyi zehir olabilir.
nisa tuğrul
Topluluk Üyesi
Forum Üyesi
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 04 Nisan 2010 14:11:42 »

ben de mars'ı alayım o zaman, nedenini bilmiyorum ama sempati duyuyorum bu kırmızı gezegene Gülümseme
andromeda-senem
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : 06 Nisan 2010 00:12:58 »

Vega benim ! Kahkaha

"Dünyada her şey için, uygarlık için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir, ilim ve fennin dışında yol gösterici aramak dalgınlıktır, bilgisizliktir, doğru yoldan sapmaktır!" M. Kemal ATATÜRK
"İLİM TERCÜME İLE OLMAZ TETKİKLE OLUR!" M. Kemal ATATÜRK
Armağan
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : 06 Nisan 2010 00:59:17 »

Satürn'ün halkaları, Neptün'ün mavisi... Sanırım bu sefer Neptün'ü seçeceğim...

"Acem seferinden vazgeçtik ve beruda başkaldıran düşmanın kaydın görmeye geldik.
Efendine söyle, Merci-Dâbık'ta karşıma çıksın!"
Yavuz Sultan Selim Memlük elçisini ülkesine geri gönderirken...
İlker Doğan
Yönetici
Forum Üyesi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : 06 Nisan 2010 02:51:08 »

Perseus benim, hatta 20 seneden fazla bir süredir benim Gülümseme  Dil çıkaran

Takımyıldız olarak Perseus'u, yıldız olarak da Perseus'ta yer alan Algol'ü alıyorum Gülümseme

PeRSeuS - The humanoid hero of all gods!
Seda
Yönetici
Forum Üyesi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #15 : 06 Nisan 2010 14:50:49 »

Ben de Samanyolu Gökadası'nın merkezindeki karadeliği alıyorum ( sadece karadelik diyecektim ama bir tanesini seçeyim dedim..)
Gizemli oldukları için...  Masum
sedna
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #16 : 06 Nisan 2010 18:35:31 »

Perseus benim, hatta 20 seneden fazla bir süredir benim Gülümseme  Dil çıkaran

Takımyıldız olarak Perseus'u, yıldız olarak da Perseus'ta yer alan Algol'ü alıyorum Gülümseme
İlker abi,yukarıdaki yorumlara bakılırsa Perseus'u ilk ben aldım,satmayı da düşünmüyorum Masum  Sırıtan

İlker Doğan
Yönetici
Forum Üyesi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #17 : 06 Nisan 2010 20:38:55 »

Perseus benim, hatta 20 seneden fazla bir süredir benim Gülümseme  Dil çıkaran

İlker abi,yukarıdaki yorumlara bakılırsa Perseus'u ilk ben aldım,satmayı da düşünmüyorum Masum  Sırıtan

Tamam o zaman sen de kullan  Sırıtan Dil çıkaran

PeRSeuS - The humanoid hero of all gods!
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #18 : 06 Nisan 2010 22:52:28 »

Perseus benim, hatta 20 seneden fazla bir süredir benim Gülümseme  Dil çıkaran

Tamam o zaman sen de kullan  Sırıtan Dil çıkaran

Maalesef bu kurallara aykırı. İkinizden sadece biri ünlü takımyıldız 'Perseus'u alma hakkına sahip olabilir... Sırıtan Dil çıkaran

Acaba kim alacak? 20 yıldan beridir kendisinin kullanma hakkına sahip olduğunu düşünen İlker mi yoksa forumda bu konuyu ilk cevaplayanlardan olan ve Perseus takımyıldızı'nı seçen Doğa mı? Bunu zaman gösterecek...  Sırıtan

ayfer
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : 06 Nisan 2010 23:26:04 »

Doğa çocuğum olduğu için değil ama, burada adil olmak gerekiyor. Göz kırpan İlk kim seçtiyse onun olur.
İlker sana takımyıldızı mı yok.? Gülümseme
Sayfa: [1] 2 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.356 Saniyede 185 Sorgu ile Oluşturuldu