Çok güzel bir gözlem olmuş Seda

Aa ben de son gözlemimizi yazacaktım unutmuşum

Beynama gittiğimiz günün ertesi gecesi tekrar gittik. Bu sefer üç kişiydik: Tunç Tezel, ben, Sinan Cate. Erdem ağabeygilin evinden hareket ettik. O akşam her yer sel olmuştu. Hatta eve gelirken yalnızca 30s dışarıya çıktık duş almıştan beter olduk

Gece 12'ye kadar da hava çok açmadı. Biz de 12 gibi çıktık yola. Karnımız açtı o yüzden ilk yol üstünde bir pideci bulduk, orada karnımızı doyurduk. Pideler harikaydı, bundan sonra hep oraya gideceğiz

Sonra Beynam'a gittik ama yağmur şimşek gökyüzünden eksik olmadı. Bir kaç yıldırım falan çektim ama paylaşmaya değmez

Tunç ağabey ve Sinan arabadan hiç çıkmadı yine, hava açtı ama arabının sıcaklığından vazgeçemediler sanırım

Ben ekipmanları çıkarıp fotoğrafçılığa başladım. Samanyolu mozayik çalışayım dedim, TUnç ağabey'İn 1500$'lık 24mmm F 1,4 merceğiyle 15-20 fotoğraf çektim. Sonra içerdeki bekçi kulubesine girip pencereli Samanyolu çekeyim dedim. O ara bir de Samanyolu merkez bölgesi çekimi yaptım. Atmosfer Optiği kısmına yükledimz zaten, işledikten sonra gök aydınlığını yakaladığımı gördüm, iyi oldu

Hava aydınlanırken artık kuyurkluyıldız için bunları zar zor da olsa uyandırdım

Mcnaught'un kuyruğunu görebildim (ya da kendimi kandırdım

). Ardından da Jüpiter ve hemen yakınındaki Uranüs'ü gördüm. Uranüs'ü küçük diskinden seçebildim. Bu arada Jüpiter yine tek kuşaklıydı

Güneş doğmadan tekrar çıktık yola, Tunç Ağabey kuyrukluyıldızı çekemediğine biraz üzüldü sanırım