ODTÜ AAT Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
18 Mayıs 2012 17:56:14

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ara:     Gelişmiş Arama
10056 Mesaj 771 Konu Gönderen: 627 Üye
Son üye: ozan1999
* Ana Sayfa Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt
+  ODTÜ AAT Forum
|-+  Amatör Gökbilim
| |-+  Gökyüzü Fotoğrafçılığı - Gözlemler - Yazılımlar
| | |-+  Gözlem Raporları
0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9 Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Gözlem Raporları  (Okunma Sayısı 10448 defa)
Nükleer Kedi
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #80 : 20 Nisan 2010 02:04:50 »

Geldiğiniz için ne kadar mutlu olduk bilemezsiniz Gülümseme Keşke daha fazla vaktimiz olsaydı da daha fazla sohbet edebilsedik Gülümseme Umarım yarına vaktimiz olur.

Armağan
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #81 : 22 Nisan 2010 20:57:15 »

Ben de katılmayı çok isterdim ama... Artık üniversiteyi Ankara'da kazanırsam seneye umarım... Gülümseme

"Acem seferinden vazgeçtik ve beruda başkaldıran düşmanın kaydın görmeye geldik.
Efendine söyle, Merci-Dâbık'ta karşıma çıksın!"
Yavuz Sultan Selim Memlük elçisini ülkesine geri gönderirken...
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

En iyi yol, bildiğin yoldur...

« Yanıtla #82 : 22 Nisan 2010 21:37:14 »

Yalnız etkinlik İstanbul'da. Ankara'da değil. Göz kırpan

"Birincisi, sık sık ve ücretli izinli olarak dışarıdaki bilim merkezlerinde çalışmam ve bu bilimsel alışverişe öğrencilerimi de katmam. İkincisi, Türkiye'mizin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan üst düzeyde bir araştırma yaparak gençliğe zararlı bir örnek olmam."  Feza Gürsey, ODTÜ'den ayrılma gerekçelerini açıklarken...
Armağan
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #83 : 23 Nisan 2010 11:51:13 »

Yalnız etkinlik İstanbul'da. Ankara'da değil. Göz kırpan
Etkinlikten kastım seminerler, Raşid Ağabinin verdiklerinden. Ama gidebildiğim sürecek şehir pek önemli değil Gülümseme

"Acem seferinden vazgeçtik ve beruda başkaldıran düşmanın kaydın görmeye geldik.
Nükleer Kedi
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #84 : 23 Nisan 2010 17:59:37 »

Ben dün bir seminer verdim yalnızca 6 kişi katıldı Kahkaha
Seneye yapacağım sunum için iyi bir prova oldu, böylece eksiklerimi de görmüş oldum Kahkaha

Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

En iyi yol, bildiğin yoldur...

« Yanıtla #85 : 23 Nisan 2010 20:33:14 »

Hadi ya... Kötü olmuş... Sağlık olsun... Aslında konu benim çok ilgimi çeken bir konu ama katılamazdım ne yazık ki...

"Birincisi, sık sık ve ücretli izinli olarak dışarıdaki bilim merkezlerinde çalışmam ve bu bilimsel alışverişe öğrencilerimi de katmam. İkincisi, Türkiye'mizin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan üst düzeyde bir araştırma yaparak gençliğe zararlı bir örnek olmam."  Feza Gürsey, ODTÜ'den ayrılma gerekçelerini açıklarken...
Armağan
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #86 : 23 Nisan 2010 23:43:03 »

Ben dün bir seminer verdim yalnızca 6 kişi katıldı Kahkaha
Seneye yapacağım sunum için iyi bir prova oldu, böylece eksiklerimi de görmüş oldum Kahkaha

Eğer bir ülkenin bilimden tek anladığı harmonik hareket olursa olacağı budur..
Üzüldüm Raşid Ağabi ama inan bu tüm Türkiye'nin sorunu. Bilimden tek anladıkları 2 kimyasal denklemi çözmek...

Seda
Yönetici
Forum Üyesi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #87 : 20 Mayıs 2010 11:45:50 »

Dün gökyüzünü biraz açık görünce dayanamadım, biraz gözlem yapayım dedim  Masum Saat 23.00 gibi, gözleme Satürn ile başladım, tam odak ayarlarını yapıyordum ki bir uydu geçti. Heavens - Above'dan baktım PANSAT uydusuymuş... Gülümseme İlk Satürn gözlemimde de ITAMSAT1 diye bir uydu yakalamıştım, bilerek gözlemiyorum ya da ayarlamıyorum uydu göreyim diye ama çok güzel oluyor Kahkaha Elimde bulunan merceklerle Satürn'ü inceledikten sonra, Mars'a geçtim. Küçük teleskopumla (Açıklık 60mm., odak uzaklığı 700 mm.) Mars adına pek kayda değer bir şey gözleyemedim.. Daha sonra M13 küresel yldız kümesini bulmaya çalıştım. Uzun süre uğraşmama rağmen bulamadım  Üzgün Ben mi bulamadım yoksa teleskopum mu yetersiz kaldı bilmiyorum, onu gözleyemedim... Lir Takımyıldızı'ndaki çift yıldızları gözledim, Albireo kadar güzeller.. M13'den sonra M15 küresel yıldız kümesini bulmayı denedim ama onda da başarısız oldum Üzgün Bir dahaki gözleme küresel yıldız kümelerine ağırlık vereceğim..  Gülümseme
« Son Düzenleme: 22 Mayıs 2010 15:24:13 Gönderen: Seda » Logged
Nükleer Kedi
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #88 : 22 Mayıs 2010 04:07:57 »

Teleskobun yetersiz olduğunu sanmam, M13'ü çok rahat görebilirsin. Fakat M15 biraz yıldıza benzediği için m13'e göre daha zor olabilir Gülümseme

Seda
Yönetici
Forum Üyesi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #89 : 22 Mayıs 2010 16:16:04 »

Doğrudur  Gülümseme
Nükleer Kedi
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #90 : 29 Mayıs 2010 05:35:37 »

Uzun bir aradan sonra tekrar Jüpiter'i görme fırsatına kavuştum.  Saat 3 gibi kendiliğimden uyandım. Kalkıp teleskobu ve kameramı hazırladım. Göz merceklerim kayıptı o yüzden doğrudan kameradan görecektim. Bir şeyler çektim ama pek bir halta yaramadı. Tam içeri girerken göz merceğimin birini buldum. Ve jüpiter'i doğrudan görme fırsatım oldu. Hakikaten kuşakların biri kayıpmış, bunu kendi gözümle görebildim Gülümseme
Video işleme tekniğiyle bunu elde edebildim. Çok güzel değil ama yine de kuşaklardan birinin olmadığı görülebiliyor.
« Son Düzenleme: 29 Mayıs 2010 05:37:12 Gönderen: Nükleer Kedi » Logged

Nükleer Kedi
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #91 : 20 Haziran 2010 15:50:14 »

Dün akşam saatlerinde odada buluştuk, bütün her şeyimizi yükledik arabaya ve ben, Sinan Cate, Tunç Tezel, Beril Erdoğan arabaya bindik. İlk önce mezunlar derneğine gittik. Normalde bu tarihte orada bir etkinliğimiz vardı. Adamaları hava kapalı diye kandırmayı denedik ama işe yaramadı. Sinan ve Tunç ağabey Beynam'a gittiler biz de Beril, ben, Zeynep üçümüz mezunlara eşlik ederek Ankara Üni. Gözlemevi'ne gittik. Aslında benim için iyi oldu en azında gözlemevini görmüş olduk. Saat 11 gibi oradan ayrıldık ve arkadaşım Ufuk'un babasının sürdüğü arabayla Beynam kavşağına ulaştık. Biz orada indik adamları zaten oraya kadar yormamız ayıp oldu neyse sonra Sinan'ı aradık. Adam doğrudan "siz nasıl döneceksiniz?" demeye başladı. meğer Erdem  ağabey de oradaymış. Biz Sinan'a sen bizi al dönerken düşünürüz dedik. O ara yağmur da atıyor. Ama bir kaç sefer aradığımızda dahi "siz nasıl döneceksiniz" demeyi sürdürdü. Meğer adamın kafası iyiymiş Kahkaha Neyse o ara bu kızlar da başımın etini yediler, "Raşid napacaz?", "keserlerse?", köpek saldıracak Raşid", "Raşid karşıdan adam geliyor". neyse sonunda Sinan Tunç ağabey'le geldi. ben yalnız gelmesini bekiyordum o yüzden şaşırdım daha sonra arabaya baktım bizim 9,25" teleskop da orada. "Ee" dedim "geri mi dönüyoruz?". "Yoo Beynam'a gidiyoruz" dediler. "E o zaman 9,25" niye burada?". "Onu hiç kurmadık ki" dedi Sinan Kahkaha
Neyse oraya gittik hava açar gibi oldu açmadı daha sonra herkes arabaya girdi. Tunç ağabey de kulubeye gitti. herkes mışıl mışıl uyumaya başladı. bir tek Beril'le ben ayaktaydık. Ben daha sonra ormana gittim oradan güzel bir kaç poz çekmeyi başardım (aşağıda sunuyorum). Gelip bakınca da Beril'in bir şeyler yapmaya çalıştığını gördüm. Bu arada hava tertemiz tabiki (tek tük bulutlar var). Milletin nasıl uyuduğuna anlam veremedim. O ara Zeynep uyandı saat 3 gibi. Diğerleri de saat 4'e doğru uyanmaya başladılar (hava çoktan aydınlanmaya başlamıştı). O ara kuyrukluyıldızı bulmayı denediler ama nafile, çok geçti. Ben de alacakaranlık başlamadan biraz yıldızizi çekeyimd edim, o ara Sinan'In makineyi kullandım (biraz laf da yedik Sinan'dan). Onlara hala ulaşamadım. Dün tamamen bitkinken hatta sabah uyandığımda bile hala tam iyileşememiştim nolduysa akşama deli gibi canlandım ve faranjitim geçmeden gözleme gittim, şu an durumum da gayet iyi uykusuzluğa rağmen. Sabah sadece 4 saat uydum sanırım Gülümseme

bilgebay
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #92 : 20 Haziran 2010 17:12:36 »

Muhteşem fotoğraflar Raşit...çok güzelbir yer olmalı Beynam.... ben hiç görmedim

Sevgiler

Sedat
Nükleer Kedi
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #93 : 20 Haziran 2010 17:28:07 »

Evet Ankara'ya göre oldukça güzel sayılır ama Saklıkent'le karşılaştırılamaz tabi ki Gülümseme
Son fotoğraf 7x25" birleştirilerek ISO 1600 F/3,5 18mm ile elde edildi

Seda
Yönetici
Forum Üyesi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #94 : 29 Haziran 2010 18:17:04 »

Dün Güneş battıktan sonra, hep çıplak gözle gözlediğim UUİ'yi teleskopla yakalamayı denedim ve başarılı da oldum  Kahkaha İlk anda Satürn'ün hareketli hali gibi görünüyordu ama odağı yapınca güneş panellerinin verdiği o kelebek şekli görebildim... Çok güzel ve eğlenceli bir gözlem oldu benim için..Sonra Satürn'ü gözledim, Titan'la birlikte... Gökyüzünün açık olmasını fırsat bilip daha sonra gece yarısına doğru dolunay olmasına rağmen M13'ü bulmayı denedim, daha  önceki birkaç denememde başarılı olamamıştım ama bu sefer onu bulmayı başardım  Gülümseme Ancak benim küçük teleskopumla yıldızlarını ayırt etmek zordu....
Nükleer Kedi
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #95 : 29 Haziran 2010 19:54:49 »

Çok güzel bir gözlem olmuş Seda Gülümseme Aa ben de son gözlemimizi yazacaktım unutmuşum Kahkaha
Beynama gittiğimiz günün ertesi gecesi tekrar gittik.  Bu sefer üç kişiydik: Tunç Tezel, ben, Sinan Cate. Erdem ağabeygilin evinden hareket ettik. O akşam her yer sel olmuştu. Hatta eve gelirken yalnızca 30s dışarıya çıktık duş almıştan beter olduk Kahkaha Gece 12'ye kadar da hava çok açmadı. Biz de 12 gibi çıktık yola. Karnımız açtı o yüzden ilk yol üstünde bir pideci bulduk, orada karnımızı doyurduk. Pideler harikaydı, bundan sonra hep oraya gideceğiz Kahkaha Sonra Beynam'a gittik ama yağmur şimşek gökyüzünden eksik olmadı. Bir kaç yıldırım falan çektim ama paylaşmaya değmez Kahkaha Tunç ağabey ve Sinan arabadan hiç çıkmadı yine, hava açtı ama arabının sıcaklığından vazgeçemediler sanırım Kahkaha Ben ekipmanları çıkarıp fotoğrafçılığa başladım. Samanyolu mozayik çalışayım dedim, TUnç ağabey'İn 1500$'lık 24mmm F 1,4 merceğiyle 15-20 fotoğraf çektim. Sonra içerdeki bekçi kulubesine girip pencereli Samanyolu çekeyim dedim. O ara bir de Samanyolu merkez bölgesi çekimi yaptım. Atmosfer Optiği kısmına yükledimz zaten, işledikten sonra gök aydınlığını yakaladığımı gördüm, iyi oldu Gülümseme Hava aydınlanırken artık kuyurkluyıldız için bunları zar zor da olsa uyandırdım Kahkaha
Mcnaught'un kuyruğunu görebildim (ya da kendimi kandırdım Kahkaha). Ardından da Jüpiter ve hemen yakınındaki Uranüs'ü gördüm. Uranüs'ü küçük diskinden seçebildim. Bu arada Jüpiter yine tek kuşaklıydı Kahkaha Güneş doğmadan tekrar çıktık yola, Tunç Ağabey kuyrukluyıldızı çekemediğine biraz üzüldü sanırım Gülümseme

Seda
Yönetici
Forum Üyesi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #96 : 30 Haziran 2010 16:35:55 »

Yıl içinde de daha sık yapalım böyle gözlemler...  Üzgün Artık fizik çatısı da ışık kirliliğinin içinde kaldı  Kararsız
Samanyolu fotoğrafların zaten mükemmel... Gülümseme
Samanyolu'ndan başka fotoğraflar da çektin mi peki?
Biraz da derin uzay fotoğrafları çeksen süper olur aslında...
Yanınızda teleskop var mıydı bir de? Masum   Gülümseme
Nükleer Kedi
Full Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #97 : 03 Temmuz 2010 14:15:03 »

9 25 iki gün boyunca geldi ama öylece arabada oturdu Kahkaha

Seda
Yönetici
Forum Üyesi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #98 : 04 Temmuz 2010 14:32:46 »

Hiç iyi olmamış...  Masum
cücü
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #99 : 08 Temmuz 2010 20:01:19 »

Herkese merhabalar..
Yeni bir teleskop sahibiyim ve gökyüzü gözlemciliğine henüz başlıyorum dolayısıyla tecrübelerinize ihtiyacım olacak.
Teleskobum Meade ETX 125 ve makineyi henüz tanıma aşamasındayım... İşimin yoğunluğundan makinanın tam hakkını henüz veremedim.
Şimdilik herkese iyi çalışmalar- gözlemler diliyorum...
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9 Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.228 Saniyede 141 Sorgu ile Oluşturuldu