Bağzı kısmlar yanlış anlaşılmıştır diye yazıyorum.
Momentumu değişen her cisim momentumu korumak adına foton yaymaz. Yüklü olmayan makro cisimler momentumları değiştiğinde çoğunlukla "fonon" gibi diğer kütlesiz momentum taşıyıcıları oluştururlar. Diğer bir deyişle ısınırlar. Sonunda bu ısı, çoğunlukla kızıl ötesi fotonlara dönüşürler.
Yüklü olmayan cisimlere kuvvet etki ettirmenin yani ivmelendirmenin, yani momentumunu değiştirmenin yolu, ya kütle çekimi ya da mekanik çarpışmadır. Bu durumda momentumun çoğu etkileşen cisimler arasında paylaşılır.
Atom etrafındaki elektronların enerji seviyelerini değiştirmesi ise radyo dalgası yaymaz. Kızıl ötesinden X-Işınlarına kadar geniş bir spektrumda ışıma yaparlar ama radyo ve mikro dalgalar seviyesinde ışıma yapmazlar.
Kara delikleri işin içine katmazsak bütün makro cisimler yüklü parçacıklardan oluşurlar. Toplamda yüksüz olsalarda yük taşırlar.
İvmelenmek her zaman momentum değişimini gerektirmez. Dönen cisimlerin açısal momentumu korunur ama her parçasına merkezcil ivme etki eder.
Dönen yüklü cisimler "çoğunlukla" radyo dalgası yayarlar. Mavi ışık yaydıklarını kendi gözlerimle gördüm (Mavi renkliydi

). Parçacık hızlandırıcılarda x ışınları da yayarlar.
Fotonların momentumundan bahsederken genelde e=mc2 kullanmaktan çok momentum=planc sabiti / dalga boyu yani Einsteindan çok Planc'tan bahsederiz. Bu ikisi tamamen ilgisiz demiyorum. Enerji aktarımındaki yani momentum değişimindeki olayda aynı zamanda hıza bağlı olarak Rölativistik kütle değişimi de olur. e=mc2 işin biyerlerinde devreye girer. Ama bu kadar detaya gerek yok. Foton ve e=mc2 ilişkisi daha çok x ve gama ışınlarının yayıldığı ve kütle enerji dönüşümünün olduğu çekirdek tepkimelerinde etkin bir şekilde görülür. e=mc2 ile radyo dalgalarının ilişkisi matematiksel olarak oldukça dolanbaçlıdır.
Radyo dalgaları üretmenin neredeyse tek yolu "serbest yüklü parçacıkları" yada yüklü makro cisimleri ivmelendirmektir. Ya da makro sisimlrin içindeki yükleri ivmelendirmektir. Radyo vericilerinden tut da mikro dalga fırınlara, cep telefonlarına, baz istesyonlarına kadar hepsi bu prensiple çalışır.
(Fizikçi olmayanlar için: Serbest yüklü parçacıklar belirli enerji seviyelerine sahip olmayan, atom etrafında dönmeyen, "Particle in a box" olmayan, potansiyel duvarlarla çevrilmemiş olan parçacıklardır. )