ODTÜ AAT Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
18 Mayıs 2012 17:39:02

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ara:     Gelişmiş Arama
10056 Mesaj 771 Konu Gönderen: 627 Üye
Son üye: ozan1999
* Ana Sayfa Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt
+  ODTÜ AAT Forum
|-+  Amatör Gökbilim
| |-+  Teleskop Yapımı - Amatörlerin Ürettikleri Gözlem Araçları
| | |-+  planetaryum
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: planetaryum  (Okunma Sayısı 2951 defa)
ozge
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 29 Haziran 2009 16:09:03 »

merhabalar,
cumartesi günü bir radyo programında astronomi ve uzay bilimleri bölümünü tanıtımı konusunda görev aldım. orada Ayas belediye baskanından planetaryum yapma konusunda söz aldık. bu konu için arastırma yapmaktayım ve yardıma ihtiyacım olacak. bana yol göstermek ve yardım etmek isteyen olursa çok sevinirim.
sevgiler...   
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

En iyi yol, bildiğin yoldur...

« Yanıtla #1 : 29 Haziran 2009 16:17:11 »

Bunun için en doğru yerdesin. Gülümseme Biliyorum ki bu konuda bilgi verebilecek bir sürü kişi var bu forumda... Merakımdan soruyorum: Acaba hangi konuda yardım istiyorsun? Belki bizim de bildiğimiz bir şeydir.

"Birincisi, sık sık ve ücretli izinli olarak dışarıdaki bilim merkezlerinde çalışmam ve bu bilimsel alışverişe öğrencilerimi de katmam. İkincisi, Türkiye'mizin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan üst düzeyde bir araştırma yaparak gençliğe zararlı bir örnek olmam."  Feza Gürsey, ODTÜ'den ayrılma gerekçelerini açıklarken...
ozge
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 29 Haziran 2009 17:26:53 »

kemal merhabalar...
ben suan o kadar heyecanlıyım ki böyle muhteşem bir olayın içinde hatta başında olmaktan, verilebilecek her fikire ihtiyacım var. gaziantep belediye baskanlıgına mail attım oradaki planetaryum hakkında ayrıntılı bilgi için maalesef ki cevap gelmedi ama beklemeye devam edeceğim. yol gösterirseniz çok sevinirim mesela sununla sununla bağlanıya gecersen iyi bir sonuç elde edebilirsin gibi. tahmin edebileceginiz gibi her türlü yardıma ihtiyacım var tek istedigim bu projemiz gerçekleşsin Gülümseme
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 29 Haziran 2009 17:35:08 »

O kadar heyecanlanma ya... Gülümseme Benim bile planetaryum kuruluşunda rolüm olmuştur. Ama bu toplulukta bizzat bu işi yıllarca yapmış insanlar var. Onlar varken bana laf düşmez. Zaten onlar da sana yardımcı olurlar...

"Birincisi, sık sık ve ücretli izinli olarak dışarıdaki bilim merkezlerinde çalışmam ve bu bilimsel alışverişe öğrencilerimi de katmam. İkincisi, Türkiye'mizin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan üst düzeyde bir araştırma yaparak gençliğe zararlı bir örnek olmam."  Feza Gürsey, ODTÜ'den ayrılma gerekçelerini açıklarken...
ozge
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 29 Haziran 2009 17:37:19 »

planetaryum kuruluşunda rolüm olmuştur dedin biraz bahseder misin bu planetaryumdan? daha dogrusu kurulusundan
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 29 Haziran 2009 18:06:54 »

Ben bahsederim ama öyle çok detaylı bilgim yok. Sadece kurulurken yardım ettim o kadar. Tabii benim bahsettiğim seyyar planetaryum. Yani bir yerden bir yere götürülebilir. Ben de sadece onu gördüm. Normalde kullanılmazken yıldızevi (planetaryumun Türkçe'ye böyle çevrilmiş) bir sandıkta saklanıyor. Sonra onu bir vantilatörümsü tarzı bir alete bağlayarak içine hava girmesi sağlanıyor. Tamamen içeresi hava dolduğunda yarım bir kubbe halinde oluyor. Sonra da bir tarafı kaldırılarak gerekli ekipmanın yani bilgisayar, hoparlör vb. içeri girmesi sağlanıyor. Bunların ayarlaması bittikten sonra yıldızevi kullanıma hazır. Yani anlayacağın kolay bir iş. Yalnız biraz insan gücüne ihtiyacın var. Çünkü yıldızevi şişerken sağdan ve soldan bombeleme yapmaması için biraz sağa sola oynatmak gerekebilir. Sana yıldızevi konusunda detaylı bilgiyi en kolay Başar verebilir. Kendisi bu işi kendini bildiğinden beri yapıyor Dil çıkaran.   

Not: Yıldızevini gördüğünü düşündüğüm için çok üstünkörü anlattım. İstersen daha detaylı bilgi de verebilirim.

ozge
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 29 Haziran 2009 18:50:56 »

teşekkür ederim kemal  Gülümseme gerekli bilgim var  Göz kırpan ama biliyorum ki yeterli değil. umarım diğer arkadaslardan da çabuk cevap gelir. ilgin için çok teşekkür ederim  Gülümseme
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 29 Haziran 2009 19:02:14 »

Rica ederim...  Göz kırpan Eminim ki bu konuda sana yardım eden çıkar...

Hasan Başar
Yönetici
Forum Üyesi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 30 Haziran 2009 14:30:52 »

Türkiyede  şu anda yaygın olarak kullanılan planetaryumların hepsi portatif planetaryumlar ve bu işin ticaretini yapan firmalarda genelde portatif planetaryuma yönelmiş durumda. siz Gaziantep belediyesine mesaj attığınıza göre galiba sabit planetaryum istiyorsunuz. Türkiyede sabit planetaryum yapmış firmalar var fakat bunlar portatif planetaryuma bina yaparak sabit pletaryum yapıyorlar ve bu asla gerçek sabit planetaryumun yerini tutmaz. Ankara buyukşehir belediyeside sanırım planetaryum yaptıracaktı Ayaş belediyeside yaptırırsa bizim için çok daha güzel olur. yanlız sabit planetaryumların maliyetlerinin oldukça yüksek olduğunu biliyorum fakat yapan firmalar hakkında fazla bilgim yok. İlker (Yelbay) bu işi baya bi araştırmıştı ona forumdan ozel mesaj atabilirsiniz. portatif düşünüyorlarsa bende bilgi verebilirim
ozge
Forum Üyesi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 30 Haziran 2009 19:19:18 »

gerçekleştirmek istediğim projede sabit planetaryum var.  ilginiz için çok teşekkür ederim Gülümseme
« Son Düzenleme: 30 Haziran 2009 19:21:00 Gönderen: ozge » Logged
Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.142 Saniyede 80 Sorgu ile Oluşturuldu