sedat
Sedat CANLI
Yönetici
Forum Üyesi

|
 |
« : 25 Aralık 2008 23:17:39 » |
|
Merhaba Arkadaşlar,
Bu başlıkta kendimizden biraz bahsederek birbirimizi tanıyalım. Forum kullanıcıları arasında ODTÜ'den olmayanlar da var. Varsa gökbilim ile ilgili çalışmalarımızı, sahip olduğumuz gözlem araç gereçlerimizi, çeşitli deneyimlerimizi paylaşalım veya anlamıyorum ama sadece ilgileniyorum diyelim.
Bu sayede birbirimizi daha yakından tanıyabilir ve daha etkili iletişim kurabiliriz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İlker Doğan
|
 |
« Yanıtla #2 : 10 Ocak 2009 23:53:55 » |
|
Merhaba sirius, öncelikle foruma hoş geldin. Keşke sana sirius diye değil de isminle hitap edebilseydik  Topluluğumuzun web sayfasından astronomiye başlangıç için gerekli bilgileri edinebilirsin. Ayrıca topluluk üyeleri olarak bir çoğumuz sık sık foruma girmekteyiz ve merak ettiğin konuların cevaplarını forumda bulabilirsin. Eğer merak ettiğin konular forumda tartışılmamışsa başlığı kendin açıp tartışmayı başlatabilirsin. Bu konuda hiçbir çekince hissetme  Topluluk olarak dönem içlerinde her hafta seminer ve gözlem yapıyoruz, toplu gözlemlerimiz çoğu zaman herkese açık oluyor. Yine bu ve bunun gibi etkinlikleri sitemizin sağ üst köşesindei kutucuktan, forumdan, hatta topluluğun telefonu olan 2104313 ten sorarak öğrenebilir, katılabilirsin. Katılımın için teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
PeRSeuS - The humanoid hero of all gods!
|
|
|
p i n a r
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #3 : 11 Ocak 2009 18:14:25 » |
|
çok teşekkür ederim..gerçekten büyük heves ve heyecan içindeyim..bıktırana kadar sorabilirim:)bütün gözlem ve seminerlerinize yapışıp katılabilirim şimdiden af dilerim:)çok keyifli ve tatmin edici bir site sahiden yapanların ilgilenenlerin ellerine sağlık..dün epey bir süre gezindim ve aslında başlangıç olarak birsürü soruma yanıt buldum:) sevgiler..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İlker Doğan
|
 |
« Yanıtla #4 : 11 Ocak 2009 18:30:37 » |
|
Merhaba Pınar  Daha cevabını bulamadıkların ve cevabı olup da yorup yapmak istediklerin olursa ne yapacağını biliyorsun. Şimdilik kolay gelsin  Etkinliklerimize de bekleriz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
omer96
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #5 : 31 Ocak 2009 13:16:48 » |
|
merhaba ben Ömer 7 aydan beri gökbilimle ilgileniyorum.Teleskobum Meade-Bresser RB-60.Sakaryada yaşıyorum.Katılabileceğim astronomi topluluklarını söylermisiniz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İlker Doğan
|
 |
« Yanıtla #6 : 31 Ocak 2009 23:03:46 » |
|
Merhaba Ömer, Öncelikle 7 ayın ardından aramıza (astronomi seveler arasına) hoşgeldin diyebilirim. Senin bölgene yakın İstanbul'da 5 tane ve Sakarya'da eğer yanlış hatırlamıyorsam da 1 tane astronomi topluluğu var (İzmit'te de olabilir) ve bunların hepsi üniversiteler bünyesinde. Etkinlik alanında bireysel takipte bulunmak istiyorsan, www.gokyuzu.org'dan AAT'nin sitesini düzenli olarak takip edebilirsin. Bizim duyuracağımız etkinlik haberlerinden ziyade gök olayları ile ilgili gözlem haberlerini takip ederek sen de kendi gök takvimini oluşturabilirsin. Eğer vakit bulup da bizi ziyaret etmek istersen sadece haber vermen yeterli, kapımız meraklı herkese sonuna kadar açıktır. Şimdilik kolay gelsin 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ozcan
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #7 : 17 Temmuz 2009 18:32:43 » |
|
Selam ben özcan eskişehirliyim. Ben de artık bir teleskop sahibi oldum. yardımcı olabilirseniz sevinirim.Acemice denemelerime devam ediyorum. Yeni yeni teleskopun ayarlarını öğrenmeye başladım. Elimden geldiğince , işlerin imkan verdiği süreler de özellikle hafta sonlarında gözlem yapmaya çalışıyorum. Gökyüzü haritasını bulunduğumuz yere ve saate uygun olarak gösterebilen türkçe bir program varmı . Destekleriniz için şimdiden teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member

En iyi yol, bildiğin yoldur...
|
 |
« Yanıtla #8 : 17 Temmuz 2009 18:44:14 » |
|
Merhaba, İlk önce aramıza hoş geldiniz...  Bu söylediğiniz özellikler bence "Stellarium"u tarif ediyor. Bu ücretsiz ve Türkçe programı gokyuzu.org'un bağlantılar kısmında bulabilirsiniz. Buradan programı indirebilirsiniz. Başka sorularınız varsa cevaplamaktan menmuniyet duyarız. 
|
|
|
|
|
|
"Birincisi, sık sık ve ücretli izinli olarak dışarıdaki bilim merkezlerinde çalışmam ve bu bilimsel alışverişe öğrencilerimi de katmam. İkincisi, Türkiye'mizin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan üst düzeyde bir araştırma yaparak gençliğe zararlı bir örnek olmam." Feza Gürsey, ODTÜ'den ayrılma gerekçelerini açıklarken...
|
|
|
|
Gökçen
|
 |
« Yanıtla #9 : 17 Temmuz 2009 20:07:08 » |
|
Stellariumu kullanırken önce konumunuza göre ayarlamayı unutmayın 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
andromeda-senem
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #10 : 18 Temmuz 2009 11:17:17 » |
|
kesinlikle konum önemli. mesela ben alttaki resimlerde konumu ve zamanı değiştirerek 22 Temmuz'da Shanghai' de olacak güneş tutulmasının görüntülerini işte böyle elde ettim  bu şekilde istediğin zaman istediğin gökyüzü anını yakalayabilirsin 
|
|
|
|
|
|
"Dünyada her şey için, uygarlık için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir, ilim ve fennin dışında yol gösterici aramak dalgınlıktır, bilgisizliktir, doğru yoldan sapmaktır!" M. Kemal ATATÜRK "İLİM TERCÜME İLE OLMAZ TETKİKLE OLUR!" M. Kemal ATATÜRK
|
|
|
andromeda-senem
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #11 : 18 Temmuz 2009 11:18:39 » |
|
tabi yukarıda yazan saat benim bilgisayarımın zamanını gösteriyor yani Türkiye saati ile tutulma 
|
|
|
|
|
|
"Dünyada her şey için, uygarlık için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir, ilim ve fennin dışında yol gösterici aramak dalgınlıktır, bilgisizliktir, doğru yoldan sapmaktır!" M. Kemal ATATÜRK "İLİM TERCÜME İLE OLMAZ TETKİKLE OLUR!" M. Kemal ATATÜRK
|
|
|
|
Nükleer Kedi
|
 |
« Yanıtla #12 : 18 Temmuz 2009 17:32:53 » |
|
keşke biz de görebilseydik 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ozcan
Forum Üyesi
|
 |
« Yanıtla #13 : 21 Temmuz 2009 18:50:44 » |
|
Hoşbulduk . Öncelikle program için teşekkür ederim. Hemen indireceğim. Ayrıca uyarılar içinde sağolun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sedna
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #14 : 19 Eylül 2009 16:24:12 » |
|
merhaba; ben doğa.11 yaşındayım.İstanbulda yaşıyorum.Ailecek bu siteye üyeyiz.Tebrik ederim güzel bir site.Aslında uzaylılar daha ilgiimi çekiyor ama bu site biraz karşı gibi!!! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member

|
 |
« Yanıtla #15 : 19 Eylül 2009 16:58:24 » |
|
Aramıza hoş geldin Doğa. Site hakkında güzel yorumların için de çok teşekkür ederiz. Ailecek bu tip bilimsel konularla ilgilenmeniz ise çok hoş. Ne yazık ki ülkemizde astronomi, fizik gibi doğa bilimlerine gereken ilgi gösterilmiyor. Ama sizin gibi insanların olması bizi çok mutlu ediyor.
Uzaylılar hakkındaki görüşlere bakacak olursak, karşı olunmasının sebebi bu siteden amacından kaynaklanıyor. Bildiğin gibi bu site bir üniversitenin Amatör Astronomi Topluluğu'nun sitesi ve yukarda da bahsettiğim gibi astronomi gibi bilimsel konularda gerçeklere inanılır çünkü kanıtlanmış ve herkesçe doğruluğu kabul edilen teorilerdir. Uzaylıların olduğunu iddia eden birçok kişi ya da kurum ne yazık ki elde tutulur bir kanıt gösteremiyor. Gösterilen çoğu kanıt da ne yazık ki sahte. Bununla ilgili istersen Dünya Dışı Yaşam konusuna konu açabilirsin, orada rahat rahat konuşabiliriz. Kendi adıma konuşacak olursam ben uzaylıların olduğunu düşünmüyorum ama gökten uzaylı indiği zamanda 'Kardeşim aslında sen yoksun' gibilerinden bir laf etmem. Bilmem anlatabildim mi?
Tekrar sitemize ve aramıza hoş geldin. Eğer herhangi bir sorun ya da kafana takılan bir soru olursa aramızdan birine gönül rahatlığıyla ulaşabilirsin.
|
|
|
|
|
|
"Birincisi, sık sık ve ücretli izinli olarak dışarıdaki bilim merkezlerinde çalışmam ve bu bilimsel alışverişe öğrencilerimi de katmam. İkincisi, Türkiye'mizin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan üst düzeyde bir araştırma yaparak gençliğe zararlı bir örnek olmam." Feza Gürsey, ODTÜ'den ayrılma gerekçelerini açıklarken...
|
|
|
|
sedna
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #16 : 19 Eylül 2009 17:09:14 » |
|
teşekkür ederim Kemal abi...Çok iyi bir adminsin 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member

|
 |
« Yanıtla #17 : 19 Eylül 2009 17:10:49 » |
|
Görevimiz Doğa....  Sen de sağol... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sedna
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #18 : 26 Eylül 2009 10:08:47 » |
|
Yine ben! teknik bir arızadan dolayı aranızdan çıkmış bulunuyoruz.Beni tekrar onayladığın için sağol Kemal abi.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kemal
MKA
Yönetici
Jr. Member

|
 |
« Yanıtla #19 : 26 Eylül 2009 10:12:54 » |
|
Selam Doğa, Aslında ben de merak etmiştim. Acaba neden üyeliği sildi diye. Aramıza tekrar hoşgeldin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|